ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
RECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

"ELS VALORS DELS CATALANS"

Àmbits 48, Hivern 2012
ELS VALORS DELS CATALANS

El monogràfic que us presentem en aquest nou número de la revista Àmbits de Política i Societat està basat en el llibre Valors tous en temps durs, dirigit pel doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació, Àngel Castiñeira, i pel catedràtic en Sociologia, Javier Elzo. L’obra se centra en els valors dels catalans, resultat de les dades que es desprenen de l’Enquesta Europea de Valors de 2009. El títol ho diu tot: valors tous en temps durs. Les respostes donades pels ciutadans en aquesta enquesta i analitzades posteriorment per a la redacció d’aquest llibre mostren una radiografia que, si bé no caurem en el parany de generalitzar-la al conjunt de la societat catalana, ens dóna una idea sobre quins són els nostres valors, actituds i raonaments entorn de qüestions com la família, el treball, la religió, l’associacionisme, la política o la immigració. Al llarg d’aquestes pàgines trobareu un resum de l’anàlisi d’aquestes dades, realitzat pels mateixos autors dels llibre, i l’entrevista a un dels seus directors, el Dr. Castiñeira.


Els nostres col·legiats i col·legiades, per la seva banda, tornen a aportar un cop més un valor afegit a l’Àmbits, amb la secció Pàgina d’Actualitat, on parlen de la indeguda gestió dels aliments al món, que porta a morir de gana centenars de milers de persones cada any, de la problemàtica de l’expulsió dels estrangers irregulars, del desaprofitament del capital humà en els canvis de govern i de la necessitat d’una reforma de la funció pública, de la importància de la recerca en les ciències socials i humanes i d’una forma de treballar junts però no regirats: el treball en xarxa.

Veure tots els Àmbits
REVISTA "ÀMBITS"
Àmbits digital, punt i seguit a 16 anys d'edicions en paper. Àmbits de Política i Societat és una publicació trimestral que combina l'anàlisi de temes actuals d'interès polític i social amb la presentació de temes clàssics del pensament polític i social català. Des de l'any 2012 que ja no s'edita en format paper: podeu seguir-la en format Bloc.
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web