ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

"DEMOCRÀCIA I DRETS HUMANS AL MEDITERRANI"

Àmbits 39, Estiu 2008
DEMOCRÀCIA I DRETS HUMANS AL MEDITERRANI La nostra revista Àmbits de Política i Societat s’acosta en aquest nou número a la complexa malla de cultures, religions i sistemes polítics que conformen els països de la conca del Mediterrani. La convivència dels diversos models d’Estat de cadascun dels països que formen part d’aquest “mar enmig de les terres” ens ha dut a qüestionar-nos sobre el desenvolupament de la democràcia i dels drets humans en aquesta zona de la qual nosaltres en som una part important.

Els nostres articulistes, experts nacionals i internacionals en l’àrea mediterrània, han analitzat el paper que desenvolupen actors externs com els Estats Units d'Amèrica o la Unió Europea en la promoció de la democràcia i els drets humans, han debatut sobre l’aplicació de la democràcia al món àrab i ens han parlat sobre dos exemples molt presents en l’agenda dels mitjans de comunicació, per les seves respectives conjuntures actuals: Turquia i Líban.

A l'entrevista hem tingut l’oportunitat de conèixer la història i perspectives del Mediterrani amb l’expert en Relacions Internacionals i Orient Mitjà, Fred Halliday, professor de recerca ICREA a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI).

Alhora, un cop més hem comptat amb la valuosa aportació dels nostres col·legiats i col·legiades per a la secció Pàgina d’Actualitat, on la cooperació internacional i la defensa dels drets humans sobresurten en el sumari que us presentem en aquest nou número.
RECULL D'ARTICLES
Temàtica Títol Autor
Democràcia i Drets Humans al Mediterrani És possible la democràcia al món àrab? Ferran Izquierdo
Veure tots els Àmbits
REVISTA "ÀMBITS"
Àmbits digital, punt i seguit a 16 anys d'edicions en paper. Àmbits de Política i Societat és una publicació trimestral que combina l'anàlisi de temes actuals d'interès polític i social amb la presentació de temes clàssics del pensament polític i social català. Des de l'any 2012 que ja no s'edita en format paper: podeu seguir-la en format Bloc.
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web