Notícies

setembre 07, 2014
APRÈN A RESOLDRE DUBTES LINGÜÍSTICS.
Taller pràctic sobre l’Optimot per a col·legiats. Gratuït!

L’Optimot és un servei de consultes lingüístiques que consta d’un cercador d’informació lingüística, amb diverses fonts integrades, que ajuda a resoldre dubtes sobre l’ús de la llengua catalana. Quan les opcions de cerca no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d’atenció personalitzada que consta d’un espai web per enviar les consultes per escrit i rebre-hi les respostes, així com d’un telèfon atenció. El ventall de consultes que s’hi poden fer és molt ampli i abraça gairebé tots els aspectes bàsics de la llengua estàndard: el lèxic, l’ortografia, la morfologia i la sintaxi. També hi ha abundant informació sobre altres aspectes, com ara la toponímia, les abreviacions i les convencions gràfiques.

Aquest taller pràctic vol donar a conèixer les fonts i les diferents possibilitats de cerca al cercador de l’Optimot per facilitar la resolució de dubtes de llen­gua. La sessió serà pràctica: amb ordinadors i a partir de la solució de casos reals.

Si us interessa aprofundir més en els recursos que ofereix i en com fer-los servir, podeu seguir gratuïtament aquest taller adreçat a titulats en ciències polítiques i sociologia que estiguin col·legiats. Aquest curs es portarà a terme al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística el 14 d’octubre de 16.00 a 18.00 h, al carrer del Portal de Santa Madrona 6-8, on a més els assistents també podran conèixer el vast fons documental sobre llengua de què disposa el Centre.

Les inscripcions al taller són limitades i es poden fer com a màxim fins el 7 d’octubre.
Activitat exclusiva per a col·legiats i col·legiades.

ENLLAÇ D’INTERÈS

INSCRIPCIONS

Share This