Notícies

juny 15, 2012
MANIFEST DE LA INTERCOL·LEGIAL EN DEFENSA DELS COL·LEGIS PROFESSIONALS

L’acte de commemoració i la lectura del manifest va tenir lloc el passat 14 de juny al Saló BizBarcelona, amb la presència de presidents, degans i representats de diferents Col·legis que van fer balanç d’aquest primer any de la Intercol·legial i van reivindicar el paper fonamental que desenvolupen les entitats col·legials.

El manifest recull set aspectes claus de la tasca dels Col·legis, com són la gestió de la transparència, l’eficàcia i l’eficiència dels professionals col·legiats, el foment de l’ocupació i l’emprenedoria, l’expressió de la vitalitat i el teixit social català i l’impuls de la professionalitat i la qualitat, entre d’altres.

El polític i advocat català Miquel Roca i Junyent, qui va oferir una conferència durant l’acte, va ressaltar el paper dels Col·legis com a veu de la societat civil a la qual cal escoltar especialment en aquests moments. Per la seva banda, el president de la Intercol·legial, Pedro L. Yúfera, va assegurar que ‘els Col·legis professionals són més necessaris que mai per la seva funció d’interès públic’.

L’Associació Intercol·legial va néixer fa ara un any amb la voluntat de reforçar la projecció social dels Col·legis professionals, impulsar iniciatives d’interès comú i actuar com a interlocutora amb les Administracions, així com estudiar qüestions que afectin el col·lectiu.

 

Share This