ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
RECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

ES PRESENTA L'ANUARI DEL 2013 DEL TERCER SECTOR SOCIAL

L'Auditori del Caixafòrum de Barcelona va acollir el passat 2 d'octubre la presentació de l'Anuari 2013 del Tercer Sector Social. Una publicació impulsada per la Taula del Tercer Sector Social i l'Observatori del Tercer Sector.
ES PRESENTA L'ANUARI DEL 2013 DEL TERCER SECTOR SOCIAL

L'acte va comptat amb la presència i intervencions de la consellera, Neus Munté, del director general de la Fundació 'La Caixa', Jaume Lanaspa, del president de l'Observatori del Tercer Sector, Quim Sabater i Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Hi van assistir unes 350 persones.


L'Anuari és obra de la sociòloga i col·legiada Montserrat Fernández i de Pau Vidal, expert en funcionament d’organitzacions no lucratives, amb formació en direcció d'empreses i MBA a ESADE. En el treball de camp ham comptat amb l'equip del GESOP, dirigit per la sociòloga i col·legiada Àngels Pont.

En aquesta nova edició l’estudi aprofundeix en l’impacte de la crisi i en el rol de les entitats socials en aquest context. L’objectiu principal és identificar la situació de les organitzacions socials davant de la realitat actual per tal de dibuixar les línies estratègiques de futur. És la quarta vegada que es realitza un estudi panoràmic sobre el tercer sector social. Les anteriors van ser el Llibre Blanc del Tercer Sector Civico-social (2003) i les edicions dels anuaris 2009 i 2011.


L'Anuari desprèn dades significatives com ara l'augment d'un 25% de persones ateses per entitats socials des de l'inici de la crisi el 2007, mentre que, per contra, aquestes han disminuït en un 9%. Una bona dada és l'increment de voluntaris en 300.000 persones. Un dels reptes de futur subratllats per aquest anuari és la necessitat d'enfortir el tercer sector social ja que 'juga un paper clau en la cohesió social en temps de crisi'.

 

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web