ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
RECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

DEBAT "NEUROCIÈNCIA I POLÍTICA"

Dijous 26 de juny a les 19h, a la seu de l'IEC Necessàriament, el món reinterpreta la societat en funció dels coneixements que aporta el cervell. Conèixer què succeeix en la ment de les persones és una idea molt potent per als polítics, i incorporar tots aquests coneixements nous pot ser clau en la visió d’un governant. Es tracta de parlar del cervell polític, des del «votant emocional» fins al líder (l’«efecte Llucifer» del poder).
DEBAT

S’acosta el moment en què entre els consellers personals dels caps d’estat, els directius de grans empreses o d’organitzacions socials, incloses les religioses, hi haurà un neurocientífic. De la mateixa manera que l’economista busca en el cervell l’arrel inviolable de la presa de decisions i el sociòleg com es genera la capacitat de transformar les conductes ètiques en dret, els polítics han de començar a entreveure la importància de conèixer com funciona el cervell per interaccionar amb els ciutadans. Els polítics desconeixen que el cervell necessita contrastos clars, lluny dels grisos que generen confusió, desconcert i conflictes i que s’utilitzen gairebé sempre en l’argot polític.


La jornada tindrà com a ponents a Luís Miguel Martínez Otero, de l'Instituto de Neurociencias de Alicante, i Jesús Porta-Etessam, Universidad Complutense de Madrid, Hospital Universitario Clínico San Carlos de Madrid. L'acte tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (carrer del Carme, 47) el proper dijous 26 de juny a les 19h, i l'assistència és lliure.

Organitzen: Centre de Regulació Genòmica (CRG), Institut d’Estudis Catalans (IEC) i Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web