ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
RECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

TURISME, CIUTAT I IDENTITAT AMB XAVIER ANTICH

Conferència al CCCB al 27 d'abril Les ciutats turístiques tendeixen a diluir i simplificar la seva identitat per destacar en el món global, però aquest pas fa que sovint sucumbeixin al seu propi estereotip. És possible evitar-ho? Com poden defugir convertir-se en el que Rem Koolhaas anomena ciutats «genèriques»?
TURISME, CIUTAT I IDENTITAT AMB XAVIER ANTICH

Xavier Antich plantejarà què poden aportar les humanitats per abordar el
passat i el present d’aquestes ciutats sense renunciar a la seva complexitat. Tractarà la relació conflictiva de la ciutat turística amb el seu passat a partir de la reactivació de la idea moderna de passeig en la forma de l’«itinerari urbà», i proposarà algunes vies per enriquir la seva relació amb el present.

La conferència clausura el curs 2014-2015 del màster en Turisme i Humanitats de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera i la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Xavier Antich és Doctor en Filosofia, professor de Teoria de l’Art en la Universitat de Girona i director del Màster en Comunicació i Crítica d’Art. Ha estat professor en la Universitat de Stanford (Palo Alto, California) i director del Programa d’Estudis Independents del MACBA. També ha estat membre del plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts. Actualment, és també president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies i membre del Patronat de l’Institut d’Humanitats de Barcelona. Autor, entre d’altres, dels llibres Antoni Tàpies. Certeses sentides (Museu Nacional de Cracòvia i Institut Cervantes, 2000), Rutes metropolitanes per la nova Barcelona (amb Jorge Ribalta i Joan Roca, MACBA, 2007) i La ciutat del dissens (Col·lecció Breus CCCB, 2013), i editor del volum Antoni Tàpies. En blanc i negre. Assaigs 1955-2003 (Galàxia Gutenberg-Círculo de Lectores, 2008).

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web