ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
RECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

SEMINARI JUNG I LA POLÍTICA, AMB ANDREW SAMUELS

Tindrà lloc el 4 de juny a l'Ateneu Barcelonès El seminari, "Contribucions polítiques i socials de la psicologia junguiana i dinàmiques actuals de l’anàlisi junguià", estarà dividit en dues conferències: 'Nova teràpia per a la política?' i 'L’anàlisi junguià avui dia'.
SEMINARI JUNG I LA POLÍTICA, AMB ANDREW SAMUELS

Durant els darrers vint anys la psicoanàlisi junguiana ha realitzat una valuosa contribució a l’anàlisi dels problemes socials i polítics. Això ha conduït l’anàlisi a un«activisme», de forma tal que allò que fou tradicionalment una psicoteràpia tancada i callada, es converteix ara en una acció més compromesa i apassionada.

Andrew Samuels és un dels líders indiscutibles d’aquest canvi. A la seva primera conferència, explorarà com molts conceptes de la psicologia junguiana (i d’altres psicoterapies) poden afavorir la comprensió d’alguns dels nostres actuals dilemes: lideratge, canvi climàtic, economia i terrorisme. Andrew Samuels és àmpliament conegut pel seu poder sintetitzador de les diferents escoles junguianes. A la segona conferència ens explicarà com des d’aquesta nova perspectiva «política» s’origina un debat sobre els punts forts i les febleses de l’anàlisi avui en dia.

Aquest seminari es dirigeix a tots aquells «sensibilitzats per la política» i a tots aquells «interessats en la psicologia». No és necessari ser un/a expert/a en temes junguians per poder gaudir de la presència i les conferències d’Andrew Samuels.

Andrew Samuels és professor universitari, membre honorari de Consell de Psicoteràpia del Regne Unit, docent a Essex i també a Nova York, és professor honorari a Goldsmiths i Roehampton. Treballa com a consultor polític internacional amb líders, partits i grups polítics, fundador de «Psicoterapeutes i Assesors per la Responsabilitat Social» i editor de «Psicoteràpia i Política Internacional». Analista Junguià membre de la IAAP (Associació Internacional de Psicologia Analítica). Ha escrit llibres que han estat traduïts a més de vint idiomes, entre els que hi ha: Jung i els postjunguians (1985), La psique política (1993), La política al divà (2001), Persones, Passions, Psicoteràpia i Política (2014), Una nova teràpia per la política (2015) i Anàlisi i Activisme: les contribucions socials i polítiques de la psicologia junguiana (2016).

Data:
4 de juny de 2016
Lloc: Ateneu Barcelonès: C. Canuda, 6, Barcelona.
Durada: 7h – de 10h a 14h i de 15,30h a 18,30h.
Cost: Fins el 30 de maig 60€. Membres i candidats de la SEPA, i membres col·legiats del COLPIS (Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya): 50€.  Estudiants universitaris (presentant acreditació): 25€. Posteriorment 65€, 55€ i 30€ respectivament.
Inscripcions: trucant al 697613702 o bé a través del correu administracion@sepanalitica.es
Forma de pagament: En efectiu el mateix dia del seminari.

ENLLAÇ D'INTERÈS
FITXER ADJUNT
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web