ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
RECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

MOR EL POLITÒLEG ITALIÀ GIOVANNI SARTORI

Va contribuir a l’estudi de la teoria democràtica, els sistemes de partits i l'enginyeria constitucional El politòleg Giovanni Sartori (Florència, 13 de maig de 1924) va morir el passat 4 d’abril de 2017 a l’edat de noranta-dos anys. Llicenciat en Ciències Socials per la Universitat de Florència i professor de Filosofia Moderna, Lògica i Doctrina de l'Estat a diferents universitats, va ser un dels pensadors de ciència política més influents del segle XX.
MOR EL POLITÒLEG ITALIÀ GIOVANNI SARTORI

Va teoritzar sobre l’estructura interna dels partits i va introduir la necessitat de comptar amb la ciència política per dissenyar les institucions polítiques. Així mateix, va dedicar part dels seus estudis a l’impacte de la televisió i els mitjans de comunicació en la societat.

D’altra banda, va impulsar la creació de la primera Facultat de Ciències Polítiques a Itàlia, la Cesare Alfieri, i el 1971 va fundar la Rivista Italiana di Scienza Politica. Col·laborador habitual del diari Corriere della Sera, l’any 2005 fou guardonat amb el Premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials en reconeixement a la seva carrera professional dedicada a l'elaboració de l’actual teoria de la democràcia. Les seves obres han estat traduïdes a més d’una vintena d’idiomes.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web