ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
RECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

EL TERMCAT PUBLICA EL DICCIONARI DE SOCIOLOGIA

EL TERMCAT PUBLICA EL DICCIONARI DE SOCIOLOGIA

El TERMCAT ha publicat Diccionari de sociologia, una obra en línia elaborada pel Centre de Terminologia amb la col·laboració d’un extens equip d’especialistes. La publicació posa a l’abast dels usuaris més de 1.200 termes en català, castellà i anglès, que de fet són una selecció del conjunt de termes que han d’acabar configurant un Diccionari de sociologia més ampli, en curs d’elaboració.


L’obra actual representa una mica més de la meitat dels termes que contindrà l’obra completa. Concretament, la versió publicada conté els termes pertanyents a les àrees temàtiques de modernització i globalització (hipermodernitat), economia i sistemes socioeconòmics (sobreproducció), socialització (socialització primària), institucionalització (conflicte de rols), família (nucli familiar), treball (precarietat laboral), lleure i consum (moda), cultura i identitat (patrimoni cultural), religió (religió civil), conflicte, desigualtat i exclusió social (gestió de conflictes), cicles de vida i salut (determinant de la salut), i polítiques socials i estat del benestar (pobresa energètica).


D’altra banda, amb la publicació també es reconeix i agraeix la col·laboració del nombrós grup d’experts que ha revisat conceptualment la terminologia, vinculats a diverses universitats i organitzacions de l’àmbit, coordinats pels professors de la Universitat Ramon Llull Jordi Busquet i Miquel Calsina.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web