Notícies

juny 28, 2020
23 DE JUNY, DIA DE LES NACIONS UNIDES PER L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA
Declarat per l’Assemblea de Nacions Unides l’any 2002

El 20 de desembre de l’any 2002, l’Assemblea General de l’ONU designa el 23 de juny com a Dia de les Nacions Unides per l’Administració Pública mitjançant la Resolució 57/22.

 

Per a reforçar el reconeixement d’aquest dia i el valor del servei públic, les Nacions Unides van establir el programa de Premis de Servei Públic de l’ONU l’any 2003. L’any 2016 es va alinear amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la implementació de la seva Agenda 2030 per a promoure, implementar i recompensar la innovació i l’excel·lència dels serveis públics que recolzen l’aplicació efectiva dels ODS, sota el principi de no deixar ningú enrere.

 

En aquest sentit, el Departament d’Assumptes Econòmics i Socials de les Naciones Unidas (ONU DESA) organitza un fòrum amb un país amfitrió, utilitzant l’esdeveniment per a organitzar tallers de desenvolupament de capacitats, la cerimònia d’entrega de premis al servei públic de Nacions Unides i una taula rodona ministerial. El fòrum, que reuneix entre 800 i 1.000 persones aproximadament, és un espai perquè els líders mundials, els ministres i altres responsables de la presa de decisions d’alt nivell debatin temes i tendències emergents, discuteixin bones pràctiques, estratègies, accions i enfocaments innovadors per la prestació efectiva de serveis.

 

Tal com assenyala Nacions Unides, l’administració pública és la pedra angular de la feina dels governs; juga un paper essencial i crític en la millora de la vida de les persones. Així, reinventar l’administració pública és una forma positiva i necessària d’avançar. I, per tant, cal que l’administració pública es transformi i es modernitzi per a adaptar-se a les necessitats actuals.

 

Enguany, Nacions Unides vol reconèixer l’enorme tasca dels treballadors públics d’arreu del món que han estat a primera línia de la lluita contra la pandèmia de COVID19 amb l’esdeveniment en directe  On the Frontlines.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This