Notícies del Col·legi
ARRENCA EL PROJECTE IMONITOR 2.0

La iniciativa Imonitor, en la qual participa el Colpis des de la seva creació, enceta una nova etapa amb l’inici del projecte Imonitor 2.0 –Millorar l’eficiència en l’aplicació de la llei mitjançant l’anàlisi de dades de la contractació pública i la supervisió cívica- que compta amb el suport del programa Fons de Seguretat Interna (IFS) de la Unió Europea.
Imonitor 2.0 es basa en els aprenentatges del projecte Imonitor que va finalitzar el passat mes d’abril i que també va comptar amb el finançament del programa ISF. Podeu visualitzar el vídeo de l’acte de clausura del projecte Imonitor al següent ENLLAÇ.
El principal objectiu del projecte Imonitor 2.0 és combatre la corrupció i el frau en la contractació pública a través d’una metodologia basada en l’avaluació d’indicadors de risc i un model de supervisió cívica dels contractes públics. Per assolir aquests objectius, es fomentarà la col·laboració entre la societat civil, periodistes, estudiants i autoritats públiques i la creació de xarxes de supervisió cívica.
El projecte Imonitor 2.0 amplia també el nombre de socis participants, afegint 4 nous països: Albània, Bulgària, França i Polònia que s’afegeixen al consorci original format per entitats d’Itàlia, Romania i Catalunya. Així, el consorci passa d’estar integrat per 6 socis a tenir un total de 11 socis procedents de 7 països:
Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia (Colpis),
Oficina Antifrau de Catalunya,
Transparency International,
Romanian Academic Society,
National Integrity Agency,
Monithon,
Anti-Corruption Academy,
Albanian Institute of Science,
Solution: solidarité & Inclusion,
Association Transparency International- Bulgaria,
Ministère de l’Économie, des Finances et de la Souveraineté industrielle et numérique.
Durant els pròxims dos anys, el consorci treballarà conjuntament per assolir quatre objectius clau:
1) Millorar la disponibilitat de dades de la contractació pública proporcionant indicadors de risc d’integritat i eines d’anàlisis de dades a través de la plataforma Opentender.
2) Enfortir l’empoderament de la societat civil com a actor clau en la fiscalització de la contractació pública, millorant les competències dels supervisors cívics i de les supervisores cíviques a través d’una formació sobre la metodologia Imonitor i la contractació pública a Catalunya.
3) Promoure la col·laboració entre entitats públiques i de la societat civil a través de la creació de xarxes de supervisió cívica a cadascun dels països participants en el projecte.
4) Realitzar la supervisió de contractes públics per identificar possibles irregularitats i casos de corrupció en les diferents fases del procés de contractació.
El COLPIS ha participat a la primera reunió del projecte que va tenir lloc, en format virtual, el passat dia 12 de maig. La reunió ha servit per presentar el nou consorci i les diferents activitats que es duran a terme durant els propers dos anys.
En la implementació del projecte, el COLPIS col·labora estretament amb l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció (O3C), promotors inicials de la iniciativa a Catalunya.
Us anirem informant de les activitats que es duguin a terme en el marc del projecte.
Per a més informació sobre la participació del Colpis en aquest projecte, us podeu adreçar a gerencia@colpis.cat
GAL·LERIA D’IMATGES
Últimes notícies
OBERTA LA VIII EDICIÓ DEL PREMI MIQUEL CAMINAL I ANNA ALABART ALS MILLORS TFG DE CIÈNCIA POLÍTICA I DE SOCIOLOGIA 2025
L’objectiu d’aquest premi, del qual encetem ja la cinquena edició, és identificar i reconèixer el talent emergent.
“S’HAN DE TENIR CONEIXEMENTS DE CIÈNCIA POLÍTICA PER A DEDICAR-TE A LA COMUNICACIÓ POLÍTICA”
En aquest nou episodi del nostre videopodcast ‘La mirada del Colpis’ parlem sobre el llibre ‘Una campaña municipal. El caso de Sant Andreu de la Barca’
VOLS CONTRIBUIR A LLUITAR PER UNA CULTURA DE LA INTEGRITAT I CONTRA LA CORRUPCIÓ?
L’Observatori té como a missió desplegar de manera efectiva i organitzada els acords del Pacte Social contra la corrupció.