Agenda

XERRADA AMB SASKIA SASSEN: TROBADES D.O. EUROPA

DATA
20 març 2014 · 19:00h
LLOC
El Born Centre Cultural

Saskia Sassen, sociòloga reconeguda internacionalment per la seva anàlisi crítica de nocions com globalització, immigració i ciutat global, oferirà el seu punt de vista sobre la identitat europea aquest dijous 20 de març.

Què significa formar part d’Europa? Quins trets caracteritzen les comunitats que hi conviuen? Existeix una identitat europea, o és una construcció econòmica que no aconsegueix definir una associació amb valors i objectius compartits per les seves institucions i, sobretot, per les seves comunitats?

Aquestes són només algunes de les qüestions sobre les quals reflexiona D.O. Europa, el cicle de xerrades que té lloc al Born Centre Cultural entre el 6 de març i el 3 d’abril (cada dijous, a les 19 h). Mònica Terribas condueix cinc sessions de converses obertes amb sis intel·lectuals que, des de trajectòries d’excel·lència, ens ajudaran a entreveure les múltiples respostes a aquestes preguntes.

A més de la xerrada amb Zygmunt Bauman (6 de març), Susan George i Saskia Sassen, en properes edicions també es comptarà amb la presència de Sami Naïr i Ohran Pamuk. El proper dijous dia 27, Sami Naïr, filòsof, sociòleg i politòleg francès, creador del concepte de codesenvolupament i un dels grans especialistes europeus en temes d’immigració, explorarà la incidència d’aquest fenomen en la construcció d’Europa. L’última sessió la protagonitzarà l’escriptor i Premi Nobel de Literatura 2006 Ohran Pamuk, professor d’Humanitats a la Universitat de Columbia, que va ser sotmès a un judici per injúries contra l’Estat turc arran de la seva denúncia pública del genocidi armeni perpetrat per l’Imperi otomà l’any 1915.

Les aportacions d’aquestes personalitats ens permetran aprofundir en el calidoscopi europeu en permanent mutació del qual forma part, també, la identitat catalana.

AFEGEIX AL CALENDARI
Share This