Agenda

JORNADA "JOVENT I EUROPA"

DATA
24 abril 2014 · 10h
LLOC
Facultat de Dret de la UB

Entre el 22 i 25 de maig es celebraran, a tot el territori de la Unió, les vuitenes eleccions al Parlament Europeu i les primeres des de l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa, que dóna més poder al Parlament Europeu i suposa també un canvi en l’elecció del càrrec del President de la Unió.

Per aquest motiu, i per la importància que té actualment la Unió Europea, l’Associació Finestra d’Oportunitat vo oferir als estudiants de la UB l’oportunitat d’aprofundir més en el coneixement d’aquesta institució supranacional. A la vegada, també servirà per conèixer què suposa treballar a la Unió Europea i, més concretament, al Parlament Europeu i a la capital administrativa d’Europa.

L'acte es realitzarà el proper 24 d’abril a partir de les 10 hores al Saló de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.
Començarà amb la presentació de l’acte per part d’un membre de Finestra d’Oportunitat i presentació de la primera Conferència i Conferenciant: “Introducció a la Unió Europea”, amb l’explicació dels diferents òrgans: Parlament, Comissió, Consell, Tribunal i altres òrgans de la UE a càrrec del Sr. Kolja Bienert.

A les 11.00, hi haurà un col·loqui amb diferents joves que han treballat dins de l’àmbit del Parlament i la vivència de ser a la Capital Administrativa d’Europa. En prendran part el Sr. Silvio Falcón, el Sr. Aleix Sarri, i la Sra. Delfina Rossi. Finalment, es presentarà la darrera conferència, ”Mobilitat juvenil europea”, a càrrec del Sr. David Nàcher, president de l’Associació Finestra d’Oportunitat. Durada aproximada de 45 minuts i posterior torn de preguntes.

Els conferenciants seran Kolja Bienert. President d’Horitzó Europea; Silvio Falcón, assessor en Politica Internacional del grup de Aliança Lliure Europea (ALE) al Parlament Europeu; Aleix Sarri. Assistent del diputat de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus (ALDE) Ramon Tremosa; Delfina Rossi, assistent del diputat dels Verds/ALE Raül Romeva, i David Nàcher, politòleg i mànager de projectes socials, i President de Finestra d’Oportunitat.

AFEGEIX AL CALENDARI
Share This