Agenda

NOU DILLUNS DE GÈNERE: INTERVENCIONS AMB DONES QUE VIUEN VIOLÈNCIES MASCLISTES: ENTRE LA PROMOCIÓ DE L'AUTONOMIA I LA REPRODUCCIÓ DE LA SUBORDINACIÓ. ANÀLISIS DE CASOS EN L'ÀREA METROPOLITANA DE BUENOS AIRES

DATA
30 maig 2022 · 19:00
LLOC
Per zoom

Dilluns de Gènere és una trobada mensual organitzada per la Comissió de gènere del COLPIS i obert a tot el Col·legi on presentem i debatem diferents temes relacionats amb les ciències polítiques i socials des d’una perspectiva de gènere. Les trobades són l'últim dilluns de cada mes de 19 a 20 hores per zoom. L'objectiu de les sessions és conèixer-nos, fer xarxa, i compartir els nostres coneixements. En cada sessió, una persona de la comissió fa una presentació de 25 - 30 minuts seguit de 30 minuts  discussió i debat. Els temes tractats fins ara inclouen: l'impacte de les Apps al sector de les cures a domicili; els videojocs des d’una perspectiva de gènere; la violència de gènere a la tercera edat, l'ús i política del temps, i conciliació i corresponsabilitat, discapacitat i feminisme.

La Valeria Tallarico presentarà els resultats de la investigació realitzada per a la seva tesi doctoral en Ciències Socials de la Universitat de Buenos Aires. Durant la seva investigació va estudiar les tensions que es generen en alguns dels serveis d'atenció (específicament els albergs/cases d'acollida) per part de l'administració pública i tercer sector a l'Àrea Metropolitana de Buenos Aires. Específicament la Valeria va estudiar si els discursos i les pràctiques que es donen en aquests serveis reprodueixen i de quina manera, la situació de subordinació en la qual es troben aquestes dones.

Sobre la Valeria: La Valeria és psicòloga i Doctora en Ciències Socials per la Universitat de Buenos Aires, Màster en Ciències Socials amb especialització en Salut per la Facultat Llatinoamericana en Ciències Socials (FLACSO). Seleccionada per la Comissió Fullbright per realitzar el Certificat d'Especialització a Women´s Studies al Dartmouth College, (EUA). Seleccionada com a membre de la Delegació de Joves d'Amèrica Llatina i el Carib del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) a la IV Conferència Mundial sobre les Dones de les Nacions Unides i Fòrum d'ONGs. La seva carrera professional s'ha desenvolupat com a funcionària per al Govern de la Ciutat de Buenos Aires. Actualment, teletreballa des de Barcelona com a investigadora externa en temes de violències masclista per al Centre d'Estudis sobre Democratització i Drets Humans (CEDEHU) de la Universitat Nacional de San Martín (Argentina). Ha desenvolupat tasques com a consultora externa en organismes internacionals i és membre del Grup de Treball del Consell Llatinoamericà en Ciències Socials (CLACSO) “Lluites antipatriarcals, famílies, gèneres, diversitats i ciutadania.”

QUAN: Dilluns 25 d’abril 19.00 a 20:00 hores 

Assistència

QUAN: Dilluns 25 d’abril 19.00 a 20:00 hores Aquest acte està reservat a les persones col·legiades. Les persones interessades en assistir-hi poden trobar l'enllaç per a la connexió amb Zoom als darrers butlletins del Colpis: l'Infocolpis, enviat tots els dimecres al vostre correu electrònic.
AFEGEIX AL CALENDARI
Share This