Agenda

SESSIÓ D'ANÀLISI DE LES ELECCIONS AL BRASIL

DATA
20 setembre 2022 · 19:00
LLOC
Colpis (c/ Roger de Llúria, 155-157, entresol 1a. Barcelona)

El primer diumenge d’octubre, dia 2, tindran lloc les eleccions generals de Brasil, en què s’escollirà al president/a, al vicepresident/a i al Congrés Nacional, entre d’altres càrrecs electes. El Colpis i l’Associació Catalana de Ciència Política organitzem per al proper dimarts, 20 de setembre, una sessió d’anàlisi d’aquesta convocatòria electoral, i ho farem amb Jean Wyllys.

Wyllys és doctorand en Ciència Política de la Universitat de Barcelona;  investigador de l'Open Society Foundation i professor visitant a l'Institut de Recerca Afrollatinoamericà del Centre Hutchins de la Universitat de Harvard, EUA.  Màster en Lletres i Lingüística per l'Institut de Lletres de la Universitat Federal de Bahia. Autor de cinc llibres i de desenes d'articles per als diaris i revistes més importants del Brasil. Actualment escriu per a Open Democracy i Counter Punch. Activista dels drets humans amb prestigi internacional, especialment en l'àmbit dels drets LGBTQ. Ha exercit dos mandats consecutius com a diputat federal; abans de començar el tercer, les amenaces de mort contra ell i la seva família el van obligar a exiliar-se. Ha guanyat Premis Internacionals per la seva actuació intel·lectual i política i ha estat inclòs a la llista de les “50 persones que més defensen la diversitat al món”, incloent alguns premis Nobel de la Pau, elaborada per The Economist. Ha impartit conferències a les universitats més importants del món. El seu actual cap de recerca és el fenomen de la desinformació programada i dirigida, la difusió de notícies falses i l'ascens de governs, partits i personalitats autoritaris.

Moderarà l’acte Jordi Matas, president de l’ACCP.

 

Assistència

L’acte, que tindrà un format mixte, tindrà lloc dimarts 20 de setembre, a les 19 h, al Colpis. Les persones que s’inscriguin en el format en línia rebran l’enllaç per a connectar-se un dia abans de la sessió. És necessària la inscripció prèvia.
Share This