Notícies

octubre 04, 2020
CONVOCATÒRIA ICIP SOBRE DIÀSPORES, MEMÒRIA I RECONCILIACIÓ A EUROPA
Termini obert fins el 9 d’octubre

En el marc de la seva línia de treball “Memòria, convivència i reconciliació”, l’ICIP té com a objectiu abordar les experiències, eines, i oportunitats de construcció de pau en societats en períodes de transició.

 

El programa posa l’accent en l’estudi dels processos de reconciliació i de reconstrucció del teixit social, els processos de transició política, econòmica i social des d’una perspectiva de pau, les eines de la justícia transicional, les polítiques públiques i iniciatives socials de foment de la convivència i la memòria, i l’anàlisi dels drets i necessitats de les víctimes.

 

És per aquest motiu que l’ICIP ha obert una convocatòria per a la realització d’un informe sobre el potencial de las diàspores en l’àmbit de la construcció de memòria, diàleg i reconciliació.

 

L’objectiu del treball és resumir la informació existent a través d’una revisió bibliogràfica, de fonts diverses, que permeti conèixer l’estat de la qüestió i les aportacions conceptuals sobre el paper de les diàspores en la construcció de memòria i en processos de diàleg i reconciliació, i identificar actors amb experiència en aquest àmbit.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This