Notícies

gener 13, 2020
CURS: PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS POSSIBILITATS I LÍMITS (BONIFICABLE)
Prorrogat el període d’inscripcions fins el 17/01

Si algú es dediqués a fer un repàs dels programes electorals de les darreres eleccions municipals toparia, en molts casos, amb una proposta innovadora i poc habitual en campanyes anteriors: la promesa d’implementar un sistema de pressupostos participatius. Ja fa uns anys que aquest tipus d’experiències participatives vinculades a les finances municipals s’estan duent a terme a alguns pobles i ciutats del nostre país, però fins fa ben poc, el nombre de municipis que hi apostaven era molt reduït.

 

Els efectes de la crisi social i política dels darrers anys han provocat, entre altres raons, que el món local entengui la participació ciutadana com una de les fórmules que poden servir per donar resposta a la desafecció. En aquesta línia s’han començat a estendre instruments participatius que, a priori, tenen per objectiu aprofitar la proximitat local per millorar una democràcia desacreditada i qüestionada, plantejant mecanismes que redueixin la distància entre governants i governats.

 

En aquest context doncs, resulta imprescindible donar eines metodològiques i orientacions polítiques als càrrecs electes i tècnics/ques dels ajuntaments per dissenyar, dinamitzar i dur a terme amb èxit aquest tipus de processos.

 

Prorrogat el període d’inscripció fins el 17 gener de 2020

 

PREU: El preu per a col·legiats i estudiants és de 70 euros (els i les que estiguin en situació d’atur tindran un 20% de descompte). El preu per a no col·legiats és de 130 euros (les persones no  col·legiades en situació d’atur tindran un 10% de descompte).


CALENDARI I LLOC: El curs s’impartirà els dies 21 i 28 de gener de 2020, de 16h a 20h de la tarda, a la seu del Col·legi (c. Roger de Llúria, 155 entresòl 1a de Barcelona).

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Share This