Notícies

juny 11, 2010
EL COL·LEGI CELEBRA UN SOPAR AMB JOAN HERRERA, CANDIDAT D’ICV A LA PRESIDÈNCIA DE LA GENERALITAT

Si al llarg de la vetllada hi va haver dos temes recurrents aquests van ser, sens dubte, la crisi a tots els nivells i la comunicació política.  

Pel què fa a la crisi econòmica, Herrera va proposar impulsar una triple reforma (del sector financer, fiscal i energètica) enfront les “inequitatives i injustes” reformes promogudes actualment pel govern de l’Estat que agreugen, encara més, els problemes de deute i dèficit públic.

El secretari general d’ICV es va referir també a la crisi institucional, provocada per la impossibilitat del Tribunal Constitucional de dictar una sentència sobre l’Estatut. Tot plegat, sumat als darrers escàndols de corrupció causarà, segons Herrera, un sentiment de desafecció i estupefacció entre la població que podria derivar en una desmobilització de l’electorat d’esquerres així com en l’auge de partits d’extrema dreta similars als d’altres països europeus. 

D’altra banda, el líder ecosocialista va constatar la manca d’una política comunicativa per traslladar als ciutadans l’acció de govern i va assegurar que el seu partit pateix una greu infrarrepresentació en l’espai comunicatiu. Així mateix, Herrera va advertir de l’excessiva focalització dels lideratges d’opinió en determinats àmbits, especialment, en el debat econòmic.

L’àpat va tenir lloc, com en altres ocasions, al restaurant Gran París de Barcelona, on van assistir una vintena de col·legiats i col·legiades amb els seus acompanyants.

ENLLAÇ D’INTERÈS

FOTOGRAFIES DE L’ACTE

Share This