Notícies

març 16, 2020
EL COL·LEGI S’ADHEREIX A L’ANY MERCÈ PÀNIKER
En commemoració al centenari del seu naixement

El Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya s’adhereix a l’Any Mercè Pàniker. L’Institut Català de les Dones organitza i coordina els actes de reconeixement de l’empresària feminista i activista social catalana Mercè Pàniker i Alemany (Barcelona, 1920 – 2012).

 

Mercè Pàniker va defensar sempre la importància de la independència econòmica de les dones com a element clau per a la seva autonomia. Pionera en l’àmbit empresarial va donar suport a múltiples iniciatives que es van emprendre a Catalunya des de la petita i mitjana empresa i a la promoció de la dona empresària. Va impulsar també la creació i el desenvolupament de l’Institut Català de les Dona de la Generalitat de Catalunya durant els anys 80. La seva feina ha estat reconeguda a nivell europeu, però també, per institucions mundials com les Nacions Unides.

 

A Catalunya, Mercè Pàniker va ser reconeguda amb la Medalla President Macià de la Generalitat de Catalunya (2007) i la Medalla d’Argent a la Millor Ciutadana Europea per la Fondation du Mérite Européen (2007).

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This