Notícies

setembre 27, 2017
EL COLPIS S’ADHEREIX A LA VAGA MUNDIAL PEL CLIMA

El Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya se suma a la convocatòria de diferents organitzacions de l’Estat espanyol a la manifestació d’avui a la tarda a Barcelona per reivindicar mesures urgents per fer front a l’emergència climàtica.

Més de 300 organitzacions d’arreu de l’estat espanyol s’han adherit a la vaga del clima i a la setmana de mobilitzacions (del 20 al 27) a nivell mundial impulsada per l’organització juvenil Fridays 4 Future. El Colpis se suma a la convocatòria per exigir justícia ambiental i reclamar a governs i institucions que apliquin mesures urgents per fer front a l’emergència climàtica que està destruint el planeta.

Les mobilitzacions coincideixen amb la cimera pel clima de les Nacions Unides que es va celebrar el 23 de setembre a Nova York, amb l’objectiu d’accelerar la implementació de l’Acord de París sobre el Canvi Climàtic.

En aquest sentit, el Colpis comparteix les reclamacions del manifest “En defensa del futur, un planeta viu i un món just” on s’exigeix implementar les mesures pertinents per evitar que la temperatura global arribi a 1,5ºC. Per aquest motiu, “cal reduir les emissions de CO2 entre un 40% i un 60% abans del 2030 i apostar per energies 100% renovables”, com diu el manifest, a més de treballar per un canvi de sistema organitzatiu, productiu i de consum que posi al centre de la vida les persones i la resta d’éssers vius del planeta.

 

El Colpis se suma a la convocatòria, no només pels danys irreversibles que genera el canvi climàtic arreu sinó perquè augmenta la desigualtat entre països rics i pobres, i té uns efectes molt pitjors sobre la vida de milions de persones de països empobrits, que són els que menys recursos consumeixen i els que menys emissions generen. Aquesta desigualtat provoca guerres, emergències humanitàries fruit de catàstrofes naturals, desplaçaments forçosos de milers de persones -els refugiats climàtics- i escassetat de béns bàsics com aigua o aliments.

Per tot això, i en defensa del present i del futur, d’un planeta viu i d’un món just, les persones i col·lectius signants ens sumem a la convocatòria internacional de Vaga Mundial pel Clima d’avui 27 de setembre, i instem a tota la societat a què es mobilitzi en les diferents formes per a sumar-nos a un gran crit comú i unitari en la lluita climàtica.

Share This