Notícies

octubre 21, 2019
EL COLPIS S’ADHEREIX AL MANIFEST DE REBUIG DE LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS
Condemnes d’entre 9 i 13 anys de presó

El passat dilluns 14 d’octubre, en el moment de fer-se pública la sentència del “procés”, més de 100 entitats i organitzacions de la societat civil vam signar un manifest de rebuig a la sentència on es denuncien les “conseqüències greus que aquesta té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per la qualitat democràtica de la nostra societat”.

 

El manifest, presentat dilluns a les 13.30 h a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, és el següent:

 DAVANT LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS-UNA CRIDA A LA LLIBERTAT COM A ESPAI DE CONSENS

 

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem del judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a


Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó.
Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó.
Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó.
Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó.
Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó.
Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó.
Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó.
Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó.
Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó.
Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 euros de multa.
Carles Mundó per desobediència, a 60.000 euros de multa.
Santi Vila per desobediència, a 60.000 euros de multa.

 

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,


MANIFESTEM:


PRIMER: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.


SEGON:


  • Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.
  • Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
  • Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.


TERCER:

 

  • Treballarem per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
  • Fem una crida als partits polítics i a institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
  • Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.

ENLLAÇ D’INTERÈS

VEURE EL MANIFEST COMPLET

Share This