Notícies del Col·legi

“EL FINAL DE LA XII LEGISLATURA AL PARLAMENT DE CATALUNYA: ENTRE LA INESTABILITAT I LA PANDÈMIA DE LA COVID-19”. Dr. JOAN RIDAO 

El Dr. Joan Ridao, professor agregat de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona, lletrat del Parlament de Catalunya (s.e.) i director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, ens ofereix l’anàlisi de l’any parlamentari 2020, el darrer de la XIIa legislatura del Parlament de Catalunya (2017 – 2020). 

Es tracta del primer document d’una col·lecció; us mantindrem informats sobre les futures publicacions. 
En aquest primer número el Dr. Joan Ridao ens exposa l’activitat parlamentària del 2020, la qual resulta especialment interessant perquè a les dinàmiques polítiques que provenien d’anys enrere, incloses les decisions judicials que han impactat sobre la vida parlamentària, se li ha sumat l’emergència inesperada de la Covid-19, que ha impactat sobre l’organització i l’activitat legislativa. Així, aquest text detalla i sistematitza la vida parlamentària a Catalunya, el que constitueix un instrument imprescindible per poder formar-se una opinió fonamentada sobre les vicissituds de la institució central de la nostra vida política.

Així, en aquesta publicació trobareu informació relativa a la composició i òrgans de la Cambra, l’organització i activitats dels òrgans parlamentaris, l’activitat legislativa, l’activitat d’impuls i control, així com els processos constitucionals i altres actuacions judicials relacionades amb el Procés. 

CONSULTA EL TEXT 

  

 

Últimes notícies

COL·LOQUI AMB LA CÈLEBRE POLITÒLOGA NORD-AMERICANA JANE MANSBRIDGE

COL·LOQUI AMB LA CÈLEBRE POLITÒLOGA NORD-AMERICANA JANE MANSBRIDGE

El 28 de febrer de 2022 el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya va tenir l’oportunitat, gràcies a l’editorial Gedisa, de mantenir un interessant col·loqui amb la cèlebre politòloga nord americana, la Dra. Jane Mansbridge, amb motiu de la publicació del seu llibre ‘Democracia. Amistad y pugna’, editat per Gedisa.

read more
EL COLPIS ES REUNEIX AMB L’HONORABLE CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA, LA SRA. LAURA VILAGRÀ

EL COLPIS ES REUNEIX AMB L’HONORABLE CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA, LA SRA. LAURA VILAGRÀ

El passat 29 de març el degà, Jordi Pacheco; el director, Antoni Biarnés; el responsable de la Comissió de Gestió Pública, Josep Oller, i Montse Perals, de la Junta del Colpis, van assistir a una reunió amb l’Honorable Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Laura Vilagrà, a qui se li va fer entrega del seu carnet de col·legiada, en la seva qualitat de politòloga.

read more
Share This