Notícies

febrer 26, 2021
EL TERMCAT ACTUALITZA EL DICCIONARI DE SOCIOLOGIA 
Més de 500 termes nous

El TERMCAT ha actualitzat el Diccionari de sociologia en línia, amb la incorporació de més de 500 termes nous. Es tracta d’un projecte en curs que es va publicar inicialment l’any 2019 i que actualment posa a l’abast dels usuaris més de 1.700 termes d’alguns àmbits d’estudi de la sociologia.

 

L’actualització que ara es presenta inclou termes de quatre àrees temàtiques noves: la perspectiva sociològica (equilibri socialindividualitzacióreflexivitatsociologia ambientalcosmopolitisme); política i sistemes polítics (autodeterminaciólideratgeestablishmenttecnòcrata); mitjans de comunicació social (comunicació de crisisobrerepresentaciónadiu digitalhipermodernitat), i desigualtat de gènere i sexualitat (expressió de gènereheteronormativitattransgèneredesigualtat de gènere).

 

Aquestes àrees noves s’afegeixen a les que ja difonia l’obra: modernització i globalització; estructura econòmica i política; socialització; institucionalització; família; treball; lleure i consum; cultura i identitat; religió; conflicte, desigualtat i exclusió social; cicles de vida i salut; polítiques socials i estat del benestar, i eines estadístiques i indicadors.

 

Es preveu continuar actualitzant l’obra, en la qual ja han col·laborat més de 20 experts del sector.

ENLLAÇ D’INTERÈS

ANAR AL DICCIONARI

Share This