Notícies

novembre 12, 2010
‘ELECCIONS DECISIVES’. NOU NÚMERO DE LA REVISTA ÀMBITS DE POLÍTICA I SOCIETAT

Més enllà que es pugui produir (o no) un canvi en el Govern, es tracta d’uns comicis que, sens dubte, estaran marcats per temes transcendentals per al país. La crisi econòmica i l’elevat percentatge d’atur, les tenses relacions entre Catalunya i Espanya sorgides arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, o l’auge de nous partits independentistes, en són només alguns exemples de les qüestions sobre les quals els nostres representants polítics van parlar durant aquests sopars-col·loqui informals, acompanyats dels nostres col·legiats i col·legiades, sociòlegs i politòlegs.

En l’espai de l’entrevista conversem amb Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, que, fent balanç d’aquesta legislatura que tot just ara acaba, sosté que ha arribat l’hora que exercim el dret de decidir.

En la Pàgina d’Actualitat, com sempre diversa, hi podreu llegir, d’una banda, dos articles estretament lligats a les eleccions: un sobre aquells factors que en poden determinar el resultat i l’altre sobre el gran desconeixement de les actuacions del Govern per part de la població que li atorga legitimitat a través del vot. D’altra banda, es publica un tercer article sobre el paper dels consultors professionals en un procés electoral però, en aquest cas, no relacionat amb la política, sinó amb la presidència del Futbol Club Barcelona. Finalment, el darrer dels articles escrits pels nostres col·legiats posa de manifest l’interès per recuperar la memòria local, i especialment la de la guerra civil, en el si d’una societat globalitzada, per mitjà de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This