Notícies

novembre 11, 2011
ELS BECARIS PODRAN COTITZAR EN EL RÈGIM DE LA SEGURETAT SOCIAL

Aquest Reial Decret s’adreça a les persones que estiguin incloses en programes de formació vinculats a estudis universitaris o de formació professional que incloguin pràctiques formatives amb qualsevol tipus de contraprestació econòmica, tant finançats per organismes públics com privats: és a dir, al col·lectiu de becaris. Aprovat pel Consell de Ministres perquè es comenci a aplicar l’1 de novembre, dues setmanes abans de les eleccions generals del 20-N, aquesta mesura pot beneficiar a unes 30.000 persones segons les estimacions del Ministeri de Treball.

El decret té efectes retroactius, la qual cosa significa que també inclou les persones que hagueu realitzat beques anteriorment i que podreu subscriure un conveni especial que us permeti cotitzar per la vostra beca, realitzada tant a l’Estat espanyol com a l’estranger, fins a un màxim de dos anys. La subscripció del conveni especial es podrà sol·licitar fins al 31 de desembre del 2012. En aquest cas, des del Ministeri es calcula que hi podran optar entre 100.000 i 200.000 antics becaris.

La mesura s’emmarca dins la Llei de Reforma de les Pensions que preveu el progressiu augment de l’edat de jubilació, dels 65 als 67 anys, i del període utilitzat per al càlcul de la pensió que passarà gradualment dels 15 als 25 anys.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This