Notícies

març 21, 2012
‘ELS VALORS DELS CATALANS’ NOU NÚMERO DE LA REVISTA ÀMBITS DE POLÍTICA I SOCIETAT

’obra se centra en els valors dels catalans, resultat de les dades que es desprenen de l’Enquesta Europea de Valors de 2009. El títol ho diu tot: valors tous en temps durs. Les respostes donades pels ciutadans en aquesta enquesta i analitzades posteriorment per a la redacció d’aquest llibre mostren quins són els nostres valors, actituds i raonaments entorn de qüestions com la família, el treball, la religió, l’associacionisme, la política o la immigració. Al llarg d’aquestes pàgines trobareu un resum de l’anàlisi d’aquestes dades, realitzat pels mateixos autors dels llibre sota la coordinació del sociòleg Lluís Sáez, i l’entrevista a un dels seus directors, el Dr. Castiñeira.

 

Els nostres col·legiats i col·legiades, per la seva banda, tornen a aportar un cop més un valor afegit a l’Àmbits, amb la secció Pàgina d’Actualitat, on parlen de la indeguda gestió dels aliments al món, que porta a morir de gana centenars de milers de persones cada any, de la problemàtica de l’expulsió dels estrangers irregulars, del desaprofitament del capital humà en els canvis de govern i de la necessitat d’una reforma de la funció pública, de la importància de la recerca en les ciències socials i humanes i d’una forma de treballar junts però no regirats: el treball en xarxa.

 

L’objectiu d’aquest Àmbits és, un cop més, copsar la realitat social que vivim, amb una anàlisi en profunditat que ens permeti conèixer millor la nostra societat, on estem i cap a on ens dirigim.

Share This