Notícies

setembre 26, 2019
ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA PRESENTACIÓ DEL MONOGRÀFIC SOBRE EL GÈNERE I LA DES-IGUALTAT

Una cinquantena de persones van assistir ahir a la presentació del darrer monogràfic de la revista del Colpis Àmbits de Política i Societat, que porta el títol ‘Sobre el Gènere i la Des-igualtat’. L’acte va estar presentat pel degà del Col·legi, el doctor Jordi Pacheco.

La presentació, que enceta els actes de commemoració del 30 aniversari del Colpis va estar apadrinada per l’ex-degana del Col·legi, la doctora Montserrat Treserra. L’antiga degana va fer un repàs a l’evolució dels avenços assolits i els obstacles encara pendents per a les estudiants i professionals de les ciències polítiques i la sociologia.

L’acte va continuar amb una xerrada-debat amb les autores i l’autor dels articles d’aquest número, moderat per la responsable de la Comissió de Gènere del Col·legi, Eugènia Bretones. Durant el debat, les autores van desvetllar l’origen dels articles i alguns detalls que no es van poder incloure en els textos.

EL MONOGRÀFIC
Coordinat per Eugènia Bretones i Espejo, aquest monogràfic recorre l’estat actual de les polítiques de gènere en la formació dels i les futures professionals en l’àmbit de la Ciència Política, la Sociologia i les Administracions Públiques (Tània Verge i Grace Maruska); la importància de les dades per a l’estudi de les desigualtats per raó de gènere de l’Observatori de la Igualtat de Gènere (Lídia Arroyo i Eugènia Bretones); la incidència del factor gènere en l’ocupació i les desigualtats laborals entre les dones immigrades extracomunitàries a Catalunya (Alba Garcia i John Diop) i què s’entén per “cultura de la violació” i com influeix en la violència contra les dones (Alícia Valdés). En aquest número, també s’ha fet una reflexió global sobre l’estat actual de les lluites feministes i els reptes de futur a través de dues reveladores entrevistes a Núria Balada, llavors presidenta de l’Institut Català de les Dones (Eugènia Bretones) i a Eugènia Bretones, responsable del la Comissió de Gènere del Colpis (Júlia Mas).

Podeu llegir la versió digital de la revista en aquest enllaç.

Share This