FORMACIÓ CONTINUADA

FITXA DEL CURS

NOVES FORMES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA: L'ÚS DE LES TIC

Presentació

El fet que una part molt important de la ciutadania faci ús de les noves tecnologies de la comunicació representa una oportunitat per a les institucions que han de fer front a la crisi de representativitat que pateixen. Tanmateix perquè els processos participatiu a través de les TIC siguin efectius cal conèixer en profunditat les eines que existeixen i els mètodes per extreure bons resultats.

Aquest curs facilita les eines i les aplicacions per a desenvolupar processos participatius a través d'entorns 2.0, si bé vol fer una reflexió sobre les conseqüències de la seva utilització, així com l'anàlisi d'experiències portades a terme.

OBJECTIUS

L'objectiu general del curs és conèixer les eines i aplicacions per a desenvolupar processos participatius a través d'entorns webs 2.0.

 

Els objectius específics són els següents:

  • Conèixer la importància i utilitat de l'aplicació de les TIC en l'àmbit de la participació ciutadana
  • Desenvolpuar habilitats bàsiques en l'ús de les noves tecnologies en inciatives de participació

PROGRAMA

1. Les noves tecnologies de la informació i la comunicació :

        - Etapes (del web 1.0 al 2.0)
        - Principals eines tecnològiques i aplicacions (blogs, xarxes socials, wikis,etc)
      - Fonaments jurídics fonamentals

2.  La web 2.0 i l’espai públic: experiències i casos pràctics

3. Causes i conseqüències de l’aplicació de les TIC en processos participatius

4.  Exercici pràctic sobre el desenvolupament d’un cas de participació a través d’eines 2.0

Destinataris

- Tècnics/ques de participació ciutadana i/o de l'àmbit de l'acció social, que necessitin introduir-se en els intruments tecnològics per a desenvolupar processos a través d'entorns 2.0

- Qualsevol persona interessada en tenir conèixements bàsics sobre les TIC i les noves formes de participació ciutadana

PROFESSORAT

Ismael López-Peña. Professor de Societat de la Informació dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC. Membre del grup de recerca interdisciplinària de les TIC (i2TIC), investiga l'impacte de les TIC en el desenvolupament i les institucions polítiques i educatives.

 

Albert Padró-Solanet: Professor de Ciències Polítiques i de l'Administració a la UOC. Membre del grup eGovernança, Administració i Democràcia Electrònica (GADE), investiga la desintermediació política en l'àmbit dels partits polítics i l'administració pública producte de la introducció de  les Noves Tecnologies de la Comunicació.

DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ

Fins el 4 juny de 2013

DATA D'INICI

11 juny de 2013

DATA DE FI

20 juny de 2013

PREU PER COL·LEGIATS/DES I ESTUDIANTS

140 €

PREU PER NO COL·LEGIATS/DES

180 €

CALENDARI DE CLASSES

De l'11 al 20 de juny, dimarts i dijous de 18.00 a 21.00 hores

LLOC ON S'IMPARTEIX

Les sessions es realitzaran al Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (Roger de Llúria, 155-157, entlo. 1a de Barcelona) a excepció de la tercera sessió que es realitzarà al centre d'informàtica Click & Do (Pelai, 8 de Barcelona).

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA

Per a formalitzar la matrícula del curs, cal adjuntar la següent documentació:

 

-Fotocòpia del DNI/NIE (només per aquelles persones que no estan col·legiades)

-Fotocòpia del comprovant de pagament del curs (només per aquelles persones que facin el pagament a través de transferència bancària).

-Els estudiants de Ciències Polítiques i/o de Sociologia de segon cicle o grau (amb la meitat de crèdits totals aprovats) gaudeixen d'un preu especial. En cas de ser-ho, caldrà presentar una còpia de la matrícula de la universitat de l'any en curs.

FITXA D'INSCRIPCIÓ
DADES PERSONALS
Els camps marcats amb * són obligatoris
DOCUMENTACIÓ A ADJUNTAR (2) (EL NÚM. MÀXIM DE FITXERS ÉS DE 5)
SELECCIONAR ARXIU (adjuntar fitxers en format jpg, pdf o doc)
[+] Adjuntar un altre fitxer
DADES DE L'EMPRESA (Emplenar aquest apartat en el cas que es vulgui facturar a l'empresa)

El Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya tracta la informació que ens proporciona amb la finalitat d'oferir-li el servei sol·licitat. Es conservaran les dades facilitades mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no seran cedides a tercers, excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Vostè té el dret d'obtenir confirmació de si al Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya estem tractant les seves dades personals, així que té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessàries.

Responsable: Identitat: Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya-NIF: Q5856239H Direcció postal: C/Roger de Llúria, 155; Entresòl 1a; 08037 Barcelona Telèfon: 932414122 Correu electrònic: colpis@colpis.cat

(1) El preu per estudiant s'aplica exclusivament als estudiants de les llicenciatures de Ciències Polítiques i Sociologia.

(2) Per considerar efectiva la matrícula és imprescindible fer arribar al Col·legi, abans de l'inici del curs, els documents que s'indiquin a la fitxa de cada curs.

(3) El COLPIS no garanteix la realització d’aquesta activitat formativa si no s’arriba a un número mínim d’alumnes.

(4) Una vegada formalitzada la matrícula no es retornarà l’import de la mateixa excepte que l’organització anul·li l’activitat formativa.

Share This