FORMACIÓ CONTINUADA

FITXA DEL CURS

CÀPSULA FORMATIVA: COMUNICACIÓ ASSERTIVA: EMPATIA I LÍMITS (curs finalitzat)

Presentació

L’assertivitat és un dels grans conceptes de la psicologia de gran abast, que s’utilitza de forma automàtica i sense massa profunditat. El nivell de significació i conseqüència de l’assertivitat és profund en termes existencials i socials. Es tracta d’ocupar el teu lloc en el món, alhora que respectes el lloc dels altres, de saber expressar les teves necessitats i emocions alhora que escoltes les necessitats i emocions dels altres, d’anar-se consolidant personal i professionalment cap a una modalitat de comunicació assertiva capaç de combinar l’empatia, el reconeixement i la validació de l’altre per una banda, i els processos d’auto validació, de reafirmació i de confrontació i establiment dels propis límits a l’altre, sempre en benefici de millorar la comunicació i la resolució de conflictes vers un paradigma de relacions més sanes i madures; és a dir, ser tu mateix en societat.

OBJECTIUS

 • Aprofundir i entendre el significat i sentit de la comunicació assertiva
 • Reflexionar i experimentar les possibilitats i dificultats d’una comunicació assertiva.
 • Identificar els factors que ens faciliten una comunicació assertiva i practicar-la.
 • Entendre la naturalesa actitudinal de la comunicació assertiva i posar les bases d’un entrenament. Comunicació assertiva: empatia i confrontació: necessitats i límits, tendresa i agressivitat

 

PROGRAMA

 • Una aproximació a la naturalesa, significació i sentit del concepte d’assertivitat.
 • Mapes conceptuals sobre modalitats d'intervenció comunicativa:
  • La apatia, la empatia, la antipatia, i la simpatia.
  • Manipulació, fugida agressivitat i assertivitat.
 • El triangle dramàtic de l'anàlisi transaccional: els jocs psicològics i rols manipuladors versus modalitats assertives de resposta.
 • Factors sobre els que cultivar una modalitat de resposta responsable i sana versus una no responsable e insana.
 • Tipus de resposta – devolucions: camps de resposta estèril versus camps de resposta fèrtils.

 

Destinataris

-Tècnics d'intervenció social

-Mediador

-Tècnics dels sectors educatius i sanitaris.

-Qualsevol persona interessada en el tema

PROFESSORAT

Eduardo Pastor:  Gestalt Coach. Supervisor d’Equips Professionals i Organitzacions i Docent en Àmbits de la cura a les persones: Atenció Social, Sanitària i Educativa. Llicenciat en Sociologia.

DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ

Fins el 8 novembre de 2017

DATA D'INICI

15 novembre de 2017

DATA DE FI

15 novembre de 2017

PREU PER COL·LEGIATS/DES I ESTUDIANTS

45 euros (col·legiats en situació d'atur, 20% descompte)

PREU PER NO COL·LEGIATS/DES

60 euros (persones no col·legiades en situació d'atur 20% de descompte)

CALENDARI DE CLASSES

Dimecres 13 de desembre de 2017 de 9.30 a 14.30 hores

LLOC ON S'IMPARTEIX

Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a
08037 Barcelona

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA

Per formalitzar la matrícula del curs, cal adjuntar la següent documentació:

- Fotocòpia del DNI/NIE (només per aquelles persones que no estan col·legiades)

- Fotocòpia del comprovant de pagament del curs (només per aquelles persones que facin el pagament a través de transferència bancària).

- Els estudiants de Ciències Polítiques i/o de Sociologia (amb la meitat de crèdits totals aprovats) gaudeixen d'un preu especial. En cas de ser-ho, caldrà presentar una còpia de la matrícula de la universitat de l'any en curs.

- Per poder gaudir del descompte per aturats, cal aportar document de situació administrativa (SOC). Només és pot gaudir d'un descompte per persona i curs.

FITXA D'INSCRIPCIÓ
DADES PERSONALS
Els camps marcats amb * són obligatoris
DOCUMENTACIÓ A ADJUNTAR (2) (EL NÚM. MÀXIM DE FITXERS ÉS DE 5)
SELECCIONAR ARXIU (adjuntar fitxers en format jpg, pdf o doc)
[+] Adjuntar un altre fitxer
DADES DE L'EMPRESA (Emplenar aquest apartat en el cas que es vulgui facturar a l'empresa)

El Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya tracta la informació que ens proporciona amb la finalitat d'oferir-li el servei sol·licitat. Es conservaran les dades facilitades mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no seran cedides a tercers, excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Vostè té el dret d'obtenir confirmació de si al Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya estem tractant les seves dades personals, així que té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessàries.

Responsable: Identitat: Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya-NIF: Q5856239H Direcció postal: C/Roger de Llúria, 155; Entresòl 1a; 08037 Barcelona Telèfon: 932414122 Correu electrònic: colpis@colpis.cat

(1) El preu per estudiant s'aplica exclusivament als estudiants de les llicenciatures de Ciències Polítiques i Sociologia.

(2) Per considerar efectiva la matrícula és imprescindible fer arribar al Col·legi, abans de l'inici del curs, els documents que s'indiquin a la fitxa de cada curs.

(3) El COLPIS no garanteix la realització d’aquesta activitat formativa si no s’arriba a un número mínim d’alumnes.

(4) Una vegada formalitzada la matrícula no es retornarà l’import de la mateixa excepte que l’organització anul·li l’activitat formativa.

Share This