FORMACIÓ CONTINUADA

FITXA DEL CURS

01. COM DUR A TERME UNA CAMPANYA MUNICIPAL EXITOSA - ON LINE (FINALITZAT)

Presentació

Els millors projectes de ciutat no arribaran a fer-se mai realitat si no som capaços de vendre'ls a l’electorat respectiu i aconseguir la validació que donen unes eleccions. En efecte, tot comença en unes eleccions en què ens ho juguem tot i on, per tant, no podem fallar. D’aquí la importància de saber com dissenyar i com dur a terme una campanya eficaç.

En aquest curs ensenyarem quins són els components de tal campanya, i com s’ha de preparar. Les bones campanyes no garanteixen un resultat excel·lent, però el fan més probable que no pas les campanyes tradicionals -improvisades, ineficients i errants-. Això sí, requereixen temps: temps per a pensar-les i temps per a desplegar-les. Ara és un bon moment per -si no s’ha fet encara- començar a treballar a ple ritme en les municipals del 2019, que tindran lloc el diumenge 26 de maig (amb la campanya formal allargant-se del 10 al 24 de maig).

El seguiment d’aquest curs donarà l’oportunitat no només de conèixer la “teoria” indispensable del màrqueting electoral, sinó també d’anar-la aplicant a la realitat de cadascú conforme es vagi avançant en els diferents temes que composen el curs. D’aquesta manera, en acabar-lo, hom tindrà dissenyada la seva campanya i haurà tingut l’ocasió de reflexionar sobre els paranys, els trucs i els condicionants d’uns comicis locals. 

OBJECTIUS

 • Aprendre a dissenyar campanyes municipals i a dirigir-les o participar-hi d’una forma productiva;
 • Practicar les eines i els conceptes claus que es fan servir en una campanya;
 • Conèixer casos reals de campanyes i històries electorals;
 • Reflexionar sobre les claus d’una campanya eficaç abans d’entrar en la voràgine que implica qualsevol d’elles (que impedeix pensar sobre allò que funciona i allò que no).

PROGRAMA

 1. INTRODUCCIÓ
 2. LES TRES DIMENSIONS DE LA CAMPANYA BEN FETA
 3. L'ANÀLISI PRÈVIA
 4. L'ESTRATÈGIA
 5. L'EXECUCIÓ
 6. LA COMUNICACIÓ
 7. EL PLANTEJAMENT DE LA CAMPANYA DES DEL GOVERN I DES DE L'OPOSICIÓ
 8. EL DIA D I EL DE DESPRÉS
 9. PERFIL DEL CAP DE L'ALCALDABLE
 10. PSICOLOGIA DE L'ELECTOR
 11. RECURSOS

Destinataris

 • Candidats i candidates a eleccions municipals.
 • Membres d'equips de candidatura, futurs regidors i regidores.
 • Membres de les executives de grups polítics locals.
 • Comunicadors/es especialitzats en política.
 • Politòlegs/logues i sociòlegs/logues.

PROFESSORAT

Antoni Biarnés: Llicenciat en ciències polítiques i sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i màster en gestió pública per la UAB. Ha fet estudis de marketing electoral als Estats Units.  Amb àmplia experiència com a formador en docència presencial i online. Ha estat involucrat en campanyes electorals des de fa més de trenta anys. Les ha viscut com activista, com a consultor i com a director.


Román Castro: és politòleg, sociòleg, màster en anàlisi polític, doctor en ciències polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor acreditat amb una extensa experiència docent en diferents universitats: Universitat Ramon Llull, Pompeu Fabra, Internacional de Catalunya, Antonio de Nebrija, Camilo José Cela, Abat Oliba CEU, Internacional de la Rioja i Universitat Politècnica de Catalunya. Ha publicat, entre altres: *Temas clave de ciencia política,*  (1998); *Europa comunitaria y apoyo ciudadano* *1973-1995*, (2008); el seu darrer llibre és: *Preparados para un mundo global*, (2017).


DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ

Fins el 18 gener de 2019

DATA D'INICI

21 gener de 2019

DATA DE FI

25 febrer de 2019

PREU PER COL·LEGIATS/DES I ESTUDIANTS

120 euros (col·legiats en situació d'atur, 20% descompte)

PREU PER NO COL·LEGIATS/DES

170 euros (persones no col·legiades en situació d'atur 10% de descompte)

CALENDARI DE CLASSES

Del 21 de gener al 26 de febrer de 2019. (Curs Online)

LLOC ON S'IMPARTEIX

CURS ONLINE

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA

Per formalitzar la matrícula del curs, cal adjuntar la següent documentació:

-Fotocòpia del DNI/NIE (només per aquelles persones que no estan col·legiades)

-Fotocòpia del comprovant de pagament del curs (només per aquelles persones que facin el pagament a través de transferència bancària).

-Els estudiants de Ciències Polítiques i/o de Sociologia (amb la meitat de crèdits totals aprovats) gaudeixen d'un preu especial. En cas de ser-ho, caldrà presentar una còpia de la matrícula de la universitat de l'any en curs.

- Per poder gaudir del descompte per aturats, cal aportar document de situació administrativa (SOC). Només es pot gaudir d'un descompte per persona i curs.

 

 

 

 

 

FITXA D'INSCRIPCIÓ
DADES PERSONALS
Els camps marcats amb * són obligatoris
DOCUMENTACIÓ A ADJUNTAR (2) (EL NÚM. MÀXIM DE FITXERS ÉS DE 5)
SELECCIONAR ARXIU (adjuntar fitxers en format jpg, pdf o doc)
[+] Adjuntar un altre fitxer
DADES DE L'EMPRESA (Emplenar aquest apartat en el cas que es vulgui facturar a l'empresa)

El Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya tracta la informació que ens proporciona amb la finalitat d'oferir-li el servei sol·licitat. Es conservaran les dades facilitades mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no seran cedides a tercers, excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Vostè té el dret d'obtenir confirmació de si al Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya estem tractant les seves dades personals, així que té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessàries.

Responsable: Identitat: Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya-NIF: Q5856239H Direcció postal: C/Roger de Llúria, 155; Entresòl 1a; 08037 Barcelona Telèfon: 932414122 Correu electrònic: colpis@colpis.cat

(1) El preu per estudiant s'aplica exclusivament als estudiants de les llicenciatures de Ciències Polítiques i Sociologia.

(2) Per considerar efectiva la matrícula és imprescindible fer arribar al Col·legi, abans de l'inici del curs, els documents que s'indiquin a la fitxa de cada curs.

(3) El COLPIS no garanteix la realització d’aquesta activitat formativa si no s’arriba a un número mínim d’alumnes.

(4) Una vegada formalitzada la matrícula no es retornarà l’import de la mateixa excepte que l’organització anul·li l’activitat formativa.

Share This