FORMACIÓ CONTINUADA

FITXA DEL CURS

30. COM DUR A TERME UNA CAMPANYA ELECTORAL MUNICIPAL EXITOSA

Presentació

L'actual context polític propi de temps líquids (caracteritzats pel malestar ciutadà, pel ‘soroll’, per la incertesa i per la rapidesa dels canvis) i l'emergència de nous instruments de comunicació política requereixen l'actualització dels recursos i un millor coneixement de les eines i enfocaments òptims per dur a terme una campanya electoral. L'objectiu és que aquesta sigui efectiva i que tingui l'impacte esperat. 

Aquest curs donarà a conèixer el procés de disseny i organització de campanyes electorals municipals, i mostrarà les pràctiques i tècniques més innovadores per al seu desenvolupament, il·lustrades amb exemples de campanyes reals i treballades a través d’exercicis.

OBJECTIUS

Objectius:  El curs facilita les eines, recursos i tècniques que permeten desenvolupar de manera efectiva una campanya electoral municipal. Es revisaran estratègies i tàctiques de campanya, així com la seva organització i gestió.

PROGRAMA

Programa:

 • Introducció: visió global d’una campanya
 • Conèixer la realitat municipal en detall (instruments per a la diagnosi)
 • Plantejar una bona estrategia, clau de l’èxit
 • Dominar les eines de comunicació política i electoral
 • Organitzar i gestionar la campanya. El Pla de Campanya.  
 • La figura i el rol del candidat/a

Destinataris

Destinataris: 

 • Candidats i candidates a eleccions municipals
 • Directors/es i membres d'equips de candidatura
 • Membres de les executives de grups polítics locals
 • Comunicadors/es especialitzats en política
 • Politòlegs/logues i sociòlegs/logues

PROFESSORAT

Docència: 

 • Antoni Biarnés: Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, i en Dret. Màster en Gestió Pública. Ha dirigit diverses campanyes locals. Professor associat de la UB (Sistema Polític), de la UAB (Ciència Política) i del Màster en Assessorament d’Imatge i Consultoria Política de la Universidad Camilo José Cela. Director del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya. Secretari de la Junta de l’Associació Catalana de Ciència Política. Autor de “Manual para el liderazgo local”. 
 • Pau Canaleta: Consultor en estratègia electoral i política. Llicenciat en Història. Coordinador del Màster de Comunicació política i institucional de la UPF, i professor associat de comunicació política al grau de ciències polítiques de la UdG. Col·labora habitualment en mitjans com RAC1, Canal 324, Catalunya Ràdio, Ràdio Euskadi, 8TV, Cadena SER, Hora Nova i Diari de Girona. L’estratègia electoral ” i “ Explica’t amb una història ” de l’editorial UOC i “100 días, 1 imagen” de l’editorial Episteme.
 • Mireia Castelló: Politòloga. Assessora en comunicació política i especialista en màrqueting polític. Professora a diferents màsters en comunicació política.
  Ha treballat en diverses campanyes electorals, en l'àmbit local, autonòmic i nacional coordinant equips de comunicació i treballant en el disseny de relat i missatge i en la preparació d'intervencions de candidats en els mitjans de comunicació.
 • Xavier Peytibi: Especialista en comunicació política, campanyes i xarxes. Consultor de comunicació política i pública a Ideograma, des d'on treballa per a deu països en campanyes electorals (presidencials, regionals i locals), comunicació política i pública institucional i comunicació estratègica. És politòleg, especialitzat en relacions internacionals, i doctorant en ciència política. Màster en societat del coneixement, Postgrau en cultura de pau i Postgrau en estructura de la Unió Europea. També és professor de diversos màsters sobre comunicació política a Espanya.
 • Àngels Pont: Directora de GESOP (Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública). Llicenciada en Ciències empresarials, Sociologia i Política. Analista i experta en investigació social i política, enquestes i grups de discussió.

DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ

Fins el 25 setembre de 2022

DATA D'INICI

3 octubre de 2022

DATA DE FI

24 octubre de 2022

PREU PER COL·LEGIATS/DES I ESTUDIANTS

295 euros (col·legiats en situació d'atur, 10% descompte)

PREU PER NO COL·LEGIATS/DES

375 euros (persones no col·legiades en situació d'atur 10% de descompte)

CALENDARI DE CLASSES

Dates: dilluns 3, 10, 17 i 24 d’octubre;

Horari: de 16:00 a 20:00h

LLOC ON S'IMPARTEIX

COL·LEGI DE POLITÒLEGS I SOCIÒLEGS DE CATALUNYA
C/ Roger de LLúria, 155 Entl 1a
08037, Barcelona

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA

Per formalitzar la matrícula del curs, cal adjuntar la següent documentació:

- Fotocòpia del DNI/NIE (només per aquelles persones que no estan col·legiades)

- Fotocòpia del comprovant de pagament del curs (només per aquelles persones que facin el pagament a través de transferència bancària).

- Els estudiants de Ciències Polítiques i/o de Sociologia (amb la meitat de crèdits totals aprovats) gaudeixen d'un preu especial. En cas de ser-ho, caldrà presentar una còpia de la matrícula de la universitat de l'any en curs.

- Per poder gaudir del descompte per aturats, cal aportar document de situació administrativa (SOC). Només és pot gaudir d'un descompte per persona i curs.

VOLS BONIFICAR-TE AQUEST CURS? [+]
El Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya durà a terme de forma gratuïta la gestió de la bonificació de les cotitzacions de la Seguretat Social per finançar el cost dels curs a través de Fundae. És imprescindible que les empreses interessades facin saber al Col·legi la seva voluntat de bonificar-se el curs almenys 10 dies abans de l'inici d'aquest, al correu formacio@colpis.cat.

FITXA D'INSCRIPCIÓ
DADES PERSONALS
Els camps marcats amb * són obligatoris
DOCUMENTACIÓ A ADJUNTAR (2) (EL NÚM. MÀXIM DE FITXERS ÉS DE 5)
SELECCIONAR ARXIU (adjuntar fitxers en format jpg, pdf o doc)
[+] Adjuntar un altre fitxer
DADES DE L'EMPRESA (Emplenar aquest apartat en el cas que es vulgui facturar a l'empresa)

El Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya tracta la informació que ens proporciona amb la finalitat d'oferir-li el servei sol·licitat. Es conservaran les dades facilitades mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no seran cedides a tercers, excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Vostè té el dret d'obtenir confirmació de si al Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya estem tractant les seves dades personals, així que té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessàries.

Responsable: Identitat: Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya-NIF: Q5856239H Direcció postal: C/Roger de Llúria, 155; Entresòl 1a; 08037 Barcelona Telèfon: 932414122 Correu electrònic: colpis@colpis.cat

(1) El preu per estudiant s'aplica exclusivament als estudiants de les llicenciatures de Ciències Polítiques i Sociologia.

(2) Per considerar efectiva la matrícula és imprescindible fer arribar al Col·legi, abans de l'inici del curs, els documents que s'indiquin a la fitxa de cada curs.

(3) El COLPIS no garanteix la realització d’aquesta activitat formativa si no s’arriba a un número mínim d’alumnes.

(4) Una vegada formalitzada la matrícula no es retornarà l’import de la mateixa excepte que l’organització anul·li l’activitat formativa.

Share This