FORMACIÓ CONTINUADA

FITXA DEL CURS

17. COM DUR A TERME UNA CAMPANYA MUNICIPAL EXITOSA (CURS ONLINE PERMANENT)

Presentació

Els millors projectes de ciutat no arribaran a fer-se mai realitat si no som capaços de comunicar-los a l’electorat respectiu i aconseguir la validació que donen unes eleccions. En efecte, tot comença en unes eleccions en què ens ho juguem tot i on, per tant, no podem fallar. D’aquí la importància de saber com dissenyar i com dur a terme una campanya eficaç.

En aquest curs ensenyarem quins són els components d’una tal campanya, i com s’ha de preparar. Les bones campanyes no garanteixen un resultat excel·lent, però el fan més probable que no pas les campanyes tradicionals -improvitzades, ineficients i errants-. Això sí, requereixen temps: temps per a pensar-les i temps per a desplegar-les. Ara és un bon moment per -si no s’ha fet encara- començar a treballar a ple ritme en les municipals del 2023, que tindran lloc el mes de maig d'aquell any.

El seguiment d’aquest curs us donarà l’oportunitat no només de conèixer la “teoria” indispensable del màrketing electoral, sinó també d’anar-la aplicant a la vostra realitat conforme es vagi avançant en els diferents temes que composen el curs. D’aquesta manera, en acabar-lo, tindreu dissenyada la vostra campanya i haureu tingut l’ocasió de reflexionar sobre els paranys, els trucs i els condicionants d’uns comicis locals.

OBJECTIUS

Gràcies al curs:

-      Aprendreu a dissenyar campanyes municipals i a dirigir-les o participar-hi d’una forma productiva;

-    Practicareu les eines i els conceptes claus que es fan servir en una campanya;

-    Coneixereu casos reals de campanyes i històries electorals;

-    I us veureu obligats a reflexionar sobre les claus d’una campanya eficaç abans d’entrar en la voràgine que implica qualsevol d’elles (que impedeix pensar sobre allò que funciona i allò que no).

PROGRAMA

  1. INTRODUCCIÓ
  2. LES TRES DIMENSIONS DE LA CAMPANYA BEN FETA
  3. L’ANÀLISI PRÈVIA
  4. L’ESTRATÈGIA
  5. L’EXECUCIÓ
  6. LA COMUNICACIÓ
  7. EL PLANTEJAMENT DE LA CAMPANYA DES DEL GOVERN I DES DE L’OPOSICIÓ
  8. EL DIA D I ELS DE DESPRÉS

BONUS 1r: PERFIL DE L’ALCALDABLE

BONUS 2n: L’ELECTOR/A

RECURSOS BIBLIOGRÀFICS I WEBLOGRÀFICS

Destinataris

El curs es pot començar en qualsevol moment, i cadascú el pot seguir al seu ritme. La durada aconsellada per fer-lo és de sis setmanes, amb una dedicació promig de tres hores setmanals, però es pot allargar més en el temps.

PROFESSORAT

El docent del curs és Antoni Biarnés, llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i màster en Gestió Pública per la UAB. Biarnés ha estat involucrat en campanyes electorals i polítiques des de fa més de trenta anys, ha fet estudis de màrketing electoral als Estats Units i ha format part de l’European Association of Political Consultants. També és autor del llibre “Manual para el Liderazgo Local” i coautor de “Gestión Actual del Consultor Político”  i “Consultoría Política”. Actualment és director-gerent del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia, i professor associat de les assignatures “Sistema Polític i Dret Constitucional” (UB) i “Ciència Política” (UAB).

DATES D'IMPARTICIÓ

Al ser un curs permanent, es pot realitzar en qualsevol moment. Aquest començarà després de validar el pagament de l'inscripció.

PREU PER COL·LEGIATS/DES I ESTUDIANTS

150 euros (col·legiats en situació d'atur, 20% descompte)

PREU PER NO COL·LEGIATS/DES

195 euros (persones no col·legiades en situació d'atur 10% de descompte)

CALENDARI DE CLASSES

El curs es pot començar en qualsevol moment, i cadascú el pot seguir al seu ritme. La durada aconsellada per fer-lo és de sis setmanes, amb una dedicació promig de tres hores setmanals, però es pot allargar més en el temps.

LLOC ON S'IMPARTEIX

Plataforma Moodle

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA

Per formalitzar la matrícula del curs, cal adjuntar la següent documentació:

-Col·legiats d'altres col·legis professionals han d'enviar un correu a formacio@colpis.cat identificat-se com a tals per a poder gaudir del descomte de col·legiats.

-Fotocòpia del comprovant de pagament del curs (només per aquelles persones que facin el pagament a través de transferència bancària).

-Els estudiants de Ciències Polítiques i/o de Sociologia (amb la meitat de crèdits totals aprovats) gaudeixen d'un preu especial. En cas de ser-ho, caldrà presentar una còpia de la matrícula de la universitat de l'any en curs.

- Per poder gaudir del descompte per aturats, cal aportar document de situació administrativa (SOC). Només és pot gaudir d'un descompte per persona i curs.

FITXA D'INSCRIPCIÓ
DADES PERSONALS
Els camps marcats amb * són obligatoris
DOCUMENTACIÓ A ADJUNTAR (2) (EL NÚM. MÀXIM DE FITXERS ÉS DE 5)
SELECCIONAR ARXIU (adjuntar fitxers en format jpg, pdf o doc)
[+] Adjuntar un altre fitxer
DADES DE L'EMPRESA (Emplenar aquest apartat en el cas que es vulgui facturar a l'empresa)

El Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya tracta la informació que ens proporciona amb la finalitat d'oferir-li el servei sol·licitat. Es conservaran les dades facilitades mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no seran cedides a tercers, excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Vostè té el dret d'obtenir confirmació de si al Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya estem tractant les seves dades personals, així que té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessàries.

Responsable: Identitat: Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya-NIF: Q5856239H Direcció postal: C/Roger de Llúria, 155; Entresòl 1a; 08037 Barcelona Telèfon: 932414122 Correu electrònic: colpis@colpis.cat

(1) El preu per estudiant s'aplica exclusivament als estudiants de les llicenciatures de Ciències Polítiques i Sociologia.

(2) Per considerar efectiva la matrícula és imprescindible fer arribar al Col·legi, abans de l'inici del curs, els documents que s'indiquin a la fitxa de cada curs.

(3) El COLPIS no garanteix la realització d’aquesta activitat formativa si no s’arriba a un número mínim d’alumnes.

(4) Una vegada formalitzada la matrícula no es retornarà l’import de la mateixa excepte que l’organització anul·li l’activitat formativa.

Share This