Notícies

octubre 03, 2020
JA DISPONIBLE LA NOVA PUBLICACIÓ DEL CIDOB
Dedicada al 75è aniversari de les Nacions Unides

La pandèmia del coronavirus (COVID-19) ha provocat una crisi sanitària i sòcio-econòmica mundial que ha accelerat tendències en les relacions internacionals. Mentre la rivalitat entre les grans potències –com Estats Units i Xina- aflora, a les societats afectades pel conflicte –com les de Síria, Líbia, Ucraïna o Iemen- amb la pandèmia se’ls afegeix una capa més de complexitat i crisi. Així mateix, creixen les desigualtats socials i el descontentament global, ja que les economies es contrauen i la seva recuperació és més lenta d’allò esperat en les previsions inicials.

 

La crisi del coronavirus, a més, coincideix amb l’emergència climàtica que, a la vegada, també genera costos per a la societat, l’economia i els ecosistemes naturals. Així, doncs, els reptes més importants per l’ONU des del seu naixement després de la II Guerra Mundial han arribat al seu 75è aniversari: immersos en una pandèmia que sembla eternitzar-se, en una època de fractures que s’eixamplen i crisis que s’aguditzen, les Nacions Unides han de repensar com enfortir el multilateralisme i defensar un ordre internacional basat en la cooperació, el consens i les normes comunes.

 

Aquest CIDOB Report, a més d’examinar els reptes clau als què s’enfronta actualment l’ONU en el seu 75è aniversari, pretén aportar idees sobre com vigoritzar el multilateralisme i la cooperació internacional. Per a això, el contingut s’estructura en dues parts: la primera tracta de com l’ONU està abordant aquests reptes, des del desenvolupament o la consolidació de la pau fins la seguretat i l’extremisme violent: i la segona ofereix anàlisi i recomanacions per la recerca de respostes multilaterals.

ENLLAÇ D’INTERÈS

ANAR A LA PUBLICACIÓ

Share This