Notícies

desembre 17, 2019
JA DISPONIBLE LA VERSIÓ DIGITAL DE L’ANUARI POLÍTIC DE CATALUNYA 2018 DE L’ICPS

L’anuari recull, analitza i sistematitza la informació més rellevant dels fets esdevinguts a la vida política catalana durant l’any 2018, marcat pel conflicte polític en relació a la qüestió independentista.


Lucía Medina, Ferran Quintanilla i Jordi Mariné analitzen els posicionaments de la ciutadania respecte del procés sobiranista i la independència de Catalunya a partir de dades d’enquestes, constatant una polarització social i política a l’entorn del tema. Tanmateix, l’anàlisi també destaca el caràcter aparentment homogeni dels blocs independentista i unionista.
 

En relació amb l’activitat parlamentària, Joan Ridao, Lletrat major del Parlament, relata l’excepcionalitat en què es desenvolupa l’acció del Parlament durant l’any 2018, amb situacions singulars com ara les dificultats d’investir un President de la Generalitat, després de quatre intents fallits. I, en el bloc dedicat a l’acció de Govern, Mireia Grau de l’Institut de Estudis de l’Autogovern, descriu la “cohabitació” entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya i el Govern central que va assumir les funcions del Govern de la Generalitat a l’empara de l’article 155 de la CE.

ENLLAÇ D’INTERÈS

CONSULTA L’ANUARI AQUÍ

Share This