Notícies

desembre 01, 2020
JA DISPONIBLE L’INFORME DEL BANC DE DADES DE CÀRRECS ELECTES A LES INSTITUCIONS DEMOCRÀTIQUES

El Banc de dades consisteix en una eina de dades primàries per a utilitzar en investigacions i altres aspectes relacionats amb la presa de decisions en polítiques públiques, que presenta un ampli ventall de variables simples, tal i com detallem en les següents pàgines. Es tracta d’una eina estadística la qual permet l’anàlisi quantitativa diacrònica i sincrònica de les característiques dels i les protagonistes de les institucions polítiques publiques com una mena de “memòria estadística” dels darrers 40 anys de democràcia a Catalunya.

 

Un dels avantatges més importants que ofereix un instrument com aquest és que es tracta d’un cens dels i les protagonistes catalanes en les institucions democràtiques que es podrà actualitzar periòdicament per donar compte de les altes i baixes en la composició de les diferents institucions que l’integren, així com de la incorporació de properes comtesses electorals i els seus resultats.

 

Un altre dels beneficis consisteix en la seva àmplia varietat d’usos ja que disposa de diverses taules de contingència i d’uns índexs i indicadors socials, segons les diferents hipòtesis de treball. Els indicadors, a diferència de les estadístiques, permeten mostrar situacions específiques que poden comparar-se a través del temps i de diferents espais, compilant informació procedent d’estadístiques fiables o construint-los a partir de dades que no es troben sistematitzades.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This