Notícies

abril 26, 2012
JA ES PODEN PRESENTAR INICIATIVES CIUTADANES EUROPEES
Comissió Europea

Les iniciatives les haurà d’organitzar un comitè de ciutadans format per un mínim de set ciutadans de la UE residents en, almenys, set països membres diferents. L’edat mínima exigida per organitzar una iniciativa i donar-hi suport coincideix amb l’edat per poder votar a les eleccions al Parlament Europeu (18 anys en tots els països excepte Àustria, on és de 16 anys).

Els organitzadors hauran de redactar la iniciativa proposada en una de les llengües oficials de la UE i sol·licitar-ne l’enregistrament en una pàgina web creada per la Comissió a aquest efecte. La Comissió està obligada a respondre en el termini de dos mesos. La Comissió rebutjarà l’enregistrament si la iniciativa proposada no respecta les normes sobre composició del comitè de ciutadans; se situa manifestament fora de l’àmbit competencial de la Comissió; és manifestament abusiva, frívola o temerària, o és manifestament contrària als valors de la UE.

A partir de la data de registre es disposa d’un any per recollir les declaracions de suport, que ja es podran presentar a les autoritats nacionals de cada país, que les presentaran a la Comissió.

 

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This