Notícies del Col·legi

CONCLUSIONS DE LA JORNADA “LES DONES COM A AGENTS DE CANVI DELS COL·LEGIS PROFESSIONALS I DE LES ENTITATS”, ORGANITZADA PER LA INTERCOL·LEGIAL

El passat 14 de setembre va tenir lloc la jornada “Les dones com a agents de canvi dels col·legis professionals i de les entitats”, organitzada pel Departament de Justícia, la Comissió de Dones i d’Igualtat de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya (de la qual el Colpis en forma part) i el Col·legi Notarial de Catalunya.

Segons Núria Carrera, presidenta Comissió de Dones i Igualtat de La Intercol·legial, “aquest acte ens ha permès mostrar fortalesa com a grup d’influència i que la Generalitat ja notifiqués que canviarà la llei per fer que les juntes dels col·legis professionals siguin paritàries”.

La jornada ha posat de manifest el protagonisme creixent de les dones en l’àmbit professional i també dins els col·legis professionals.

 

Resultats de l’estudi “Les dones parlen”

La jornada ha servit per presentar els resultats de l’estudi “Les dones parlen”; es tracta d’un estudi sociològic qualitatiu impulsat per la Comissió de Dones i d’Igualtat de l’Associació Intercol·legial amb l’objectiu d’avaluar la situació actual i les perspectives de futur de les dones professionals a Catalunya.

En l’estudi han participat dones col·legiades – d’edats diferents i de diversos municipis de Catalunya procedents dels sectors tecnològic, econòmic, jurídic, social i ensenyament, comunicació i sanitari.

La sociòloga Anna Parés Rifà, exdegana del Colpis, ha donat a conèixer les principals conclusions d’aquest estudi. Ha destacat, en primer lloc, que el 56% dels professionals col·legiats són dones. L’estudi també posa de relleu que les dones membres de col·legis professionals fan una valoració positiva d’aquestes corporacions. Així cal destacar l’increment de dones als òrgans de govern dels col·legis professionals, ja que segons l’estudi, al 2022 el 86% dels col·legis tenen dues o més col·legiades en la Junta de Govern. Parés també ha posat de relleu que un de cada tres col·legis professionals està presidit per una degana o presidenta.

Per això l’estudi conclou que les dones professionals són dinamitzadores en general de la vida col·legial i de promoure canvis en favor de les polítiques d’equitat dins el seu sector. Així es posa de manifest en el fet que ha augmentat el nombre de comissions de gènere en els col·legis, passant del 31% al 53%.

Tanmateix, les professionals col·legiades que han participat en aquest estudi també consideren essencial incloure la perspectiva de gènere en el discurs i praxis dels col·legis professionals.
 
Podeu consultar l’estudi “Les dones parlen” en el següent ENLLAÇ

MÉS INFORMACIÓ

Últimes notícies

LESBIANES, BISEXUALS I TRANS CONSTRUINT UNA PAU PRÒPIA: EXPERIÈNCIES I REIVINDICACIONS PER A LA VERITAT I LA NO REPETICIÓ A COLÒMBIA. DIÀLEG AMB CATALUNYA

LESBIANES, BISEXUALS I TRANS CONSTRUINT UNA PAU PRÒPIA: EXPERIÈNCIES I REIVINDICACIONS PER A LA VERITAT I LA NO REPETICIÓ A COLÒMBIA. DIÀLEG AMB CATALUNYA

El proper 21 de setembre tindrem el plaer d’acollir a membres de l’entitat Colòmbia Diversa, des d’on es treballa i s’investiga per a l’esclariment de la veritat sobre la realitat de les persones LGTBI en el marc del conflicte armat a Colòmbia. Aquesta activitat està organitzada juntament amb Cooperacció i l’Ajuntament de Barcelona.

read more
SESSIÓ D’ANÀLISI DE LES ELECCIONS AL BRASIL

SESSIÓ D’ANÀLISI DE LES ELECCIONS AL BRASIL

El Colpis i l’Associació Catalana de Ciència Política organitzem per al proper dimarts, 20 de setembre, una sessió d’anàlisi de les eleccions del 2 d’octubre al Brasil, amb l’ex diputat i activista Jean Wyllys.

read more
Share This