Notícies

juliol 02, 2019
LA COMISSIÓ DE GÈNERE DEL COLPIS ASSISTEIX AL PLE DEL ‘PARLAMENT DE LES DONES’

Dilluns 1 de juliol va tenir lloc al Parlament de Catalunya la sessió el “Parlament de les Dones”, la qual va oferir una imatge inèdita de l’hemicicle, amb les seixanta diputades del Parlament de Catalunya i una setantena de representants de diverses entitats feministes ocupant els escons, entre elles la Comissió de Gènere del Colpis, representada per la seva responsable, Eugènia Bretones, i també per la col·legiada Alicia Valdés. Tanmateix, la nostra ex degana, Anna Parés, va assistir en representació de  la  Comissió de Dones i Igualtat de l’Associació  Intercol·legial.
 
La sessió el “Parlament de les Dones”, que coincideix amb el vint-i-cinquè aniversari de la IV Conferència Mundial sobre les Dones de Pequín, es tracta d’una iniciativa pionera conjunta del Parlament de Catalunya i del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), d’on és entitat membre la nostra Comissió de Gènere.
 
Durant aquesta sessió es va aprovar per unanimitat una declaració sobre polítiques d’igualtat en educació, drets laborals i econòmics, participació política i social, drets sexuals i reproductius i de lluita contra les violències masclistes. En aquest sentit, la companya Alícia Valdés va participar en el grup dels drets de les dones i nenes a viure lliures de violències de gènere, i l’Eugènia Bretones va formar part del grup de Drets humans de les dones.

Share This