Notícies

abril 13, 2020
LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA APROVA UNA LÍNIA D’AJUTS ALS AJUNTAMENTS PER EMERGÈNCIES DE LA COVID-19

La Diputació de Barcelona ha aprovat una nova línia d’ajuts econòmics destinada als ajuntaments, per fer front a despeses extraordinàries per atendre emergències relacionades amb la pandèmia de la COVID-19.

La corporació amplia així el suport municipal que ja s’ofereix als ajuntaments amb l’objectiu, entre d’altres, d’assegurar l’atenció domiciliària de les persones grans i de les persones amb discapacitat, de contribuir a cobrir la major necessitat d’atenció a les llars, i d’evitar la sobrecàrrega de les famílies.

D’altra banda, es promouran els ajuts econòmics a famílies amb infants, l’oferta de places residencials a les persones sense llar en equipaments temporals d’urgència, i es farà front a aquelles despeses ocasionades per la situació d’emergència dels serveis d’informació i atenció a les dones en casos de violència masclista.

Aquesta nova línia de suport als ajuntaments es canalitza mitjançant l’ampliació del Programa d’ajuts a emergències municipals, aprovat el passat mes de gener, que ja va fer front a les situacions provocades pel temporal Glòria.

Els governs locals poden sol·licitar els ajuts a través del Portal de tràmits de la Diputació de Barcelona i el termini per fer-ho finalitzarà tres mesos després de quan es declari la desactivació de les fases d’emergència, d’alerta i/o de prealerta del Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This