Notícies del Col·legi

LA IGUALTAT DE GÈNERE DAVANT DEL REPTE DE LA DIGITALITZACIÓ, NOU PODCAST DE ‘LA MIRADA DEL COLPIS’

En aquesta ocasió a La mirada del Colpis parlem sobre la igualtat de gènere davant del repte de la digitalització. Immersos com estem des de fa anys en continus canvis i avenços tecnològics, analitzem el present i el futur de l’abast -tant en l’àmbit laboral com en el personal i social- de la digitalització de les nostres vides, i de si aquesta té o no en compte la perspectiva de gènere.

Al llarg del programa parlem sobre la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere tant en l’ús de les plataformes digitals com en les polítiques d’ocupació dels llocs de feina que originen aquestes plataformes.
Darrerament diversos estudis han constatat que la digitalització apressurada els darrers dos anys amb motiu de la pandèmia ha augmentat la bretxa digital tant pel que fa a les competències, com a l’ús i a la inseguretat causades per les noves tecnologies, així com ha accentuat la exclusió digital a moltes persones.

Per a parlar sobre tot això vam comptar amb les col·legiades Lídia Arroyo, responsable de la Comissió acadèmica del COLPIS i investigadora del grup de gènere i TIC de l’IN3-UOC i amb Olívia Blanchard, politòloga, investigadora a Digital Future Society Think Tank. Com sempre, el programa va ser conduït pel col·legiat i sociòleg, Aran Solé.

Últimes notícies

EUGÈNIA BRETONES COMPAREIX EN UNA PONÈNCIA AL SENAT

EUGÈNIA BRETONES COMPAREIX EN UNA PONÈNCIA AL SENAT

La col·legiada Eugènia Bretones compareix en una ponència al Senat per parlar sobre l’estudi de l’impacte de gènere de la crisi de la Covid19. Durant la sessió al Senat es va presentar també una declaració del Colpis i diverses propostes per a afrontar l’impacte de la Covid19 amb perspectiva de gènere.

read more
Share This