Notícies del Col·legi

LA IGUALTAT DE GÈNERE DAVANT DEL REPTE DE LA DIGITALITZACIÓ, NOU PODCAST DE ‘LA MIRADA DEL COLPIS’

En aquesta ocasió a La mirada del Colpis parlem sobre la igualtat de gènere davant del repte de la digitalització. Immersos com estem des de fa anys en continus canvis i avenços tecnològics, analitzem el present i el futur de l’abast -tant en l’àmbit laboral com en el personal i social- de la digitalització de les nostres vides, i de si aquesta té o no en compte la perspectiva de gènere.

Al llarg del programa parlem sobre la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere tant en l’ús de les plataformes digitals com en les polítiques d’ocupació dels llocs de feina que originen aquestes plataformes.
Darrerament diversos estudis han constatat que la digitalització apressurada els darrers dos anys amb motiu de la pandèmia ha augmentat la bretxa digital tant pel que fa a les competències, com a l’ús i a la inseguretat causades per les noves tecnologies, així com ha accentuat la exclusió digital a moltes persones.

Per a parlar sobre tot això vam comptar amb les col·legiades Lídia Arroyo, responsable de la Comissió acadèmica del COLPIS i investigadora del grup de gènere i TIC de l’IN3-UOC i amb Olívia Blanchard, politòloga, investigadora a Digital Future Society Think Tank. Com sempre, el programa va ser conduït pel col·legiat i sociòleg, Aran Solé.

Últimes notícies

COL·LOQUI AMB LA CÈLEBRE POLITÒLOGA NORD-AMERICANA JANE MANSBRIDGE

COL·LOQUI AMB LA CÈLEBRE POLITÒLOGA NORD-AMERICANA JANE MANSBRIDGE

El 28 de febrer de 2022 el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya va tenir l’oportunitat, gràcies a l’editorial Gedisa, de mantenir un interessant col·loqui amb la cèlebre politòloga nord americana, la Dra. Jane Mansbridge, amb motiu de la publicació del seu llibre ‘Democracia. Amistad y pugna’, editat per Gedisa.

read more
EL COLPIS ES REUNEIX AMB L’HONORABLE CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA, LA SRA. LAURA VILAGRÀ

EL COLPIS ES REUNEIX AMB L’HONORABLE CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA, LA SRA. LAURA VILAGRÀ

El passat 29 de març el degà, Jordi Pacheco; el director, Antoni Biarnés; el responsable de la Comissió de Gestió Pública, Josep Oller, i Montse Perals, de la Junta del Colpis, van assistir a una reunió amb l’Honorable Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Laura Vilagrà, a qui se li va fer entrega del seu carnet de col·legiada, en la seva qualitat de politòloga.

read more
Share This