Notícies

juny 10, 2011
“LA SOCIOLOGIA ÉS UNA DISCIPLINA QUE INTENTA MIRAR DARRERA EL MIRALL”
Marina Subirats rep el Premi Catalunya de Sociologia 2011

La Dra. Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia per la Universitat de Barcelona va ser guardonada amb aquest premi en reconeixement a la seva trajectòria científica i professional, mèrits als quals es van afegir també els personals, molt elogiats per part dels participants a l’acte.

 

Observadora, inquieta, curiosa, senzilla, detallista, rigurosa, reflexiva, brillant, humil, honrada intel·lectualment, gran pedagoga i comunicadora i gran amiga van ser alguns dels qualificatius dirigits a Marina Subirats per part de veus com el Dr. Oriol Homs, director de la Fundació CIREM, la Dra. Cristina Sánchez o el Dr. Salvador Giner, president de l’IEC, entre altres.

 

‘La Sociologia segueix sent més necessària que mai’

La Dra. Subirats, durant el seu discurs, va reconèixer haver-se sentit pionera en els inicis de la seva carrera com a sociòloga, en un país on tot estava encara per fer en aquesta disciplina. Va emfatitzar la importància d’haver conegut en un moment clau a altres grans professionals com el Dr. Manuel Castells, Jordi Borja o Alain Touraine, entre molts altres. Amb un gran i continu interès per la igualtat de gèneres, el moviments socials i l’educació, Marina Subirats anima a continuar treballant als joves sociòlegs per ‘intentar saber la veritat més enllà de les banalitats i les modes’. ‘Estem en una societat molt complicada. La Sociologia és una necessitat social. S’han de fer encara molts passos endavant, queda molt per fer’.

Share This