Notícies

abril 28, 2011
MARINA SUBIRATS GUANYA EL PREMI CATALUNYA DE SOCIOLOGIA 2011
El premi serà lliurat el 9/6

El jurat del premi, després de valorar els mèrits dels candidats presentats, ha acordat atorgar el guardó a la Dra. Marina Subirats, per l’amplitud d’àmbits que ha treballat, gènere, educació, estructura social i condicions de vida, per les contribucions que ha fet en aquests camps i per la seva dedicació acadèmica compaginada amb el seu compromís social i cívic.

 

Marina Subirats és catedràtica emèrita de sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i és a més Doctora en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona. Al llarg de la seva carrera professional ha exercit d’investigadora a Catalunya, França, Regne Unit i Estats Units, centrant la seva recerca en els camps del gènere, l’educació i l’evolució de la societat catalana, dels que ha publicat nombrosos treballs d’investigació, articles i llibres. Va ser directora del Instituto de la Mujer del Ministeri d’Afers Socials, regidora d’Educació a l’Ajuntament de Barcelona i Cinquena Tinent d’Alcalde d’aquest consistori. La candidatura de Marina Subirats ha estat avalada per diverses personalitats vinculades a ella al llarg de la seva dilatada trajectòria professional.

 

Lliurament del Premi

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el dijous dia 9 de juny a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, conduït per l’escriptora i presidenta de l’associació Dones en Xarxa, Gemma Lienas. Durant l’acte seran presents la degana del Col·legi, Anna Parés, i el president de l’ACS, Josep Maria Rotger. La claudatio anirà a càrrec d’Oriol Homs, sociòleg i director general de la Fundació CIREM i per la Doctora en sociologia Cristina Sánchez.

 

El Premi Catalunya de Sociologia, ofert a científics i professionals consolidats que treballen en l’àmbit de la sociologia, és un reconeixement a la seva aportació científica i professional. Té periodicitat biennal i en la seva primera edició va recaure en el Dr. Manuel Castells.

 

Share This