Notícies

juny 19, 2021
MED DIALOGUES +2030. EL PAPER DELS JOVES COM A IMPULSORS DEL CANVI
Dimecres 21 de juliol, a les 18h (en línia)

A mesura que l’emergència climàtica s’ha intensificat en els últims anys, més i més joves estan alçant la veu per exigir una acció climàtica i ambiental més forta, en nom de la justícia global. La regió mediterrània no ha estat una excepció en l’auge de l’activisme climàtic i mediambiental juvenil. De Rabat a Atenes, passant per Marsella, Tunísia o Barcelona, joves activistes mediterranis van sortir als carrers per denunciar la inacció davant la crisi climàtica, en una regió especialment vulnerable a el canvi climàtic i la degradació ambiental.


Comprendre el paper dels joves com a impulsors del canvi és fonamental per desenvolupar enfocaments que involucrin els joves activistes en el procés de formulació de polítiques i, a el mateix temps, aprofitar la seva energia per mobilitzar la societat cap a la implementació de l’Agenda 2030. També és essencial comprendre els desafiaments que enfronten per tal d’apoderar-los com actors importants en el debat públic en els països de la regió mediterrània on no són considerats com a tals.


És en aquest context que l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), en col·laboració amb l’Oficina de Barcelona del Club de Roma i la Fundació “La Caixa”, organitza aquest taller en línia el dimecres 21 de juliol dins del cicle Diàlegs Med + 2030 en què diferents actors i parts interessades de sud i est de la conca mediterrània, inclosos experts, acadèmics, responsables polítics i representants de la societat civil, debaten la implementació actual dels objectius climàtics i mediambientals a la regió mediterrània en el marc de l’Agenda 2030.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Share This