ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

JORNADA DE DEBAT 'HIPOTEQUES I DESNONAMENTS. I ARA, QUÈ?'

Associació Amics de la UAB El proper dijous 11 d’abril l’Associació d’Amics de la UAB realitzarà una jornada de debat titulada ‘Hipoteques i desnonaments. I ara, què?’. Col·laboren el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, on tindrà lloc l'acte.
JORNADA DE DEBAT 'HIPOTEQUES I DESNONAMENTS. I ARA, QUÈ?'

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictat una sentència que declara abusius alguns aspectes de la legislació espanyola sobre hipoteques i desnonaments. Considera que no defensa prou als consumidors davant de diverses pràctiques bancàries que vulneren els seus drets.

Des de la seva plataforma de reflexió “Universitat Opina”, l’Associació d’Amics de la UAB proposen una reflexió de nivell acadèmic sobre els aspectes jurídics, ètics i tècnics de la situació creada per aquesta decisió legal i per la recent admissió al Congrés dels Diputats de la Iniciativa Legislativa Popular promoguda contra aquell marc legal.

El Tribunal europeu discuteix que els jutges espanyols no estiguin habilitats per paralitzar cautelarment un desnonament quan es denuncia l'existència de clàusules abusives en els pactes hipotecaris, de manera que la sessió de treball intentarà aprofundir sobre els marcs d'actuació passada, present i futura de la magistratura en relació al tema. També analitzarà les claus dels plantejaments bancaris abans i després de la sentència.

Per analitzar aquest tema els Amics de la UAB han convidat al magistrat José María Fernández Seijo, que va portar a les instàncies jurídiques europees aquesta problemàtica; al jutge Santiago Vidal, que ha viscut professionalment les reflexions del món judicial sobre l’estret marge d'actuació entre una legislació inadequada i uns desnonaments particularment desacreditats en el sentiment general de l'opinió pública; al catedràtic emèrit de la UAB Antoni Serra Ramoneda, profund coneixedor del nostre sistema financer, i a Ada Colau, portaveu de la Plataforma d'Afectats de la Hipoteca (PAH) i eficient dinamitzadora del debat social sobre aquesta matèria.

L'acte tindrà lloc dijous 11 d'abril, a les 18.30h, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona. La jornada és obert a tothom, però l'aforament de la sala és limitat i, per tant, és imprescindible la inscripció prèvia, podeu fer-ho enviant un correu electrònic a amics@uab.cat o trucant al telèfon 93 581 14 90.

 

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web