ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

LA DEGANA DEL COL·LEGI, ENTREVISTADA A LA XARXA RÀDIO

Anna Parés, degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, parla a La Xarxa Ràdio sobre la consulta sobiranista, els moviments socials, la corrupció i la crisi de les institucions.
LA DEGANA DEL COL·LEGI, ENTREVISTADA A LA XARXA RÀDIO

Segons la degana del Col·legi els ciutadans se senten orfes respecte els seus dirigents i això els condueix a sentir-se més indentificats i vinculats als moviments socials actuals que no pas a la classe política que han votat.

Segons Parés el ciutadà té una arma molt poderosa, el seu vot, com a forma de participació ciutadana en la vida política. D'altra banda, segons la degana del Col·legi les persones es mostren cada cop més interessades en les qüestions polítiques i socials i també en relacionar-se i col·laborar, més enllà del seu espai individual.

Per la degana la crisi econòmica ha estat un gran desencadenant de canvis socials i, sobretot, ha afectat molt negativament a moltes famílies, fet al qual, segons Anna Parés, no se li ha donat la importància que realment té tenint en compte l'alt volum de població a l'atur i de ciutadans que viuen sota el llindar de la pobresa i per als qui no s'estan aportant solucions polítiques.

Respecte al procés sobiranista català, la degana va voler ressaltar la importància que els joves de 16 i 17 anys puguin votar en la futura consulta per poder decidir el seu propi futur.

Sobre la corrupció política Anna Parés va demanar més honestedat, més transparència i més comunicació amb els ciutadans. D'altra banda, va afegir també la necessitat de tenir llistes obertes perquè els polítics escollits puguin rendir comptes als ciutadans que els han votat.

 

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web