ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

TRANSPARÈNCIA, CONSULTES PÚBLIQUES I ALTRES TEMES ALS CONTINGUTS D'OCTUBRE DE L'ÀMBITS

Aquest recent passat mes d'octubre el nostre bloc Àmbits de Política i Societat ha tractat temes com la transparència, tan present aquests dies als mitjans de comunicació, els drets humans, les polítiques socials adreçades a la infància i la joventut i les consultes públiques en un món globalitzat.
TRANSPARÈNCIA, CONSULTES PÚBLIQUES I ALTRES TEMES ALS CONTINGUTS D'OCTUBRE DE L'ÀMBITS

Politòlegs i sociòlegs analitzen aquestes qüestions, totes elles de gran actualitat, a través d'articles i entrevistes que trobareu en el nostre bloc, juntament amb molts altres continguts. 

Els drets humans avui a Occident: un recordatori en temps de canvis, del politòleg Juan Luis Aparicio, posa el focus en la crisi financera, econòmica, política i social que s’està produint a Occident, i especialment a Europa, i en quines conseqüències tindrà aquesta, encara imprevisibles, en el conjunt dels ciutadans i ciutadanes europeus. 

De transparència, un concepte generador de confiança, ens parla el també politòleg Armand Giménez, en uns moments en què aquesta confiança s'ha trencat davant l'espionatge massiu entre països i on els ciutadans se senten més vigilats que mai, sense que sembli que puguin fer res per evitar-ho.

Una altra qüestió malauradament molt present a l'agenda dels mitjans i que també hem volgut tractar al nostre bloc és la crisi de les entitats del Tercer Sector que, com Fedaia, promouen polítiques socials per a l'ajuda i protecció de la infància i la joventut, víctimes sovint oblidades de la crisi. La falta de recursos econòmics i humans dificulta cada cop més una feina que, per contra, cada dia és més necessària i vital per a moltes famílies.

Finalment, el politòleg Jordi Pacheco ens parla de governança global i participació ciutadana al seu article Les consultes públiques en un món globalitzat. La Cimera RIO+20.

Subscriu-te al bloc
Subscriure's a l'Àmbits és molt senzill, podeu fer-ho introduint el vostre correu electrònic clickant sobre la pestanya de +Follow que trobareu a la part inferior dreta de la pantalla, o bé a través de les RSS. En ambdós casos rebreu al vostre correu tots els nous articles i entrevistes que publiquem.

 

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web