ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

COSMOPOLITISME, PATRIOTISME, NACIONALISME: TRES CAMINS A LA MODERNITAT?

Dimecres 2 d'abril a les 19:30h, al CCCB «Jo sóc un ciutadà del món». D’ençà d’aquesta famosa frase de Diògenes de Sinope, no ha cessat al llarg de la història la discussió sobre quina entitat hauria d’aplegar la lleialtat dels individus i convocar-ne el sentit de pertinenç
COSMOPOLITISME, PATRIOTISME, NACIONALISME: TRES CAMINS A LA MODERNITAT?

El món, la pàtria o la nació han estat i són encara les estacions principals d’aquest recorregut. L’historiador Anthony Pagden dibuixarà a grans trets la història d’aquests conceptes i s’interrogarà sobre la seva pertinència en el món contemporani.

Anthony Pagden és catedràtic de Ciència política i Història a la Universitat de Califòrnia (UCLA). Ha escrit a bastament sobre les teories de l’imperi, l’imperialisme i les relacions entre colonitzats i colonitzadors, i sobre les conseqüències del declivi de la dominació occidental sobre el món. Especialista reputat en la història de les idees, les seves investigacions han tractat sovint del cosmopolitisme, el nacionalisme i l’internacionalisme, així com de la història i el futur de la Unió Europea. Darrerament, ha publicat en castellà Pueblos e imperios (Mondadori, 2002) i Mundos en guerra. 2500 años de conflictos entre Oriente y Occidente (RBA, 2011).

Presentarà la conferència i moderarà el debat amb el públic Josep M. Fradera , catedràtic d’Història del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i investigador ICREA.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web