ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

QUÈ PASSA A EUROPA: EL DRET DE SECESSIÓ A LA UNIÓ EUROPEA

Dijous 10 d'abril a les 18:30, al CIDOB Ben aviat, el próxim mes de maig, els europeus serem cridats a votar a les eleccions europees per escollir els nostres representants al Parlament Europeu. Aquestes eleccions, que seran les vuitenes que se celebren des de les primeres de l’any 1979, plantegen nombrosos interrogants en relació al futur d’un projecte europeu compartit amb el més que possible augment de partits d’arrel populista, escèptica o crítica amb el rol que es duu a terme des de Brussel·les.
QUÈ PASSA A EUROPA: EL DRET DE SECESSIÓ A LA UNIÓ EUROPEA

A casa nostra, i també val a dir-ho en altres indrets d’Europa, l’element sobiranista ocuparà una part molt significativa del debat i de l’anàlisi pública. En aquest sentit tindria encaix directe dins dels tractats de la UE una possible emancipació de Catalunya, Escòcia o d’altres territoris subestatals.

L’antic diputat socialista espanyol a l’eurocambra Sr. Manuel Medina Ortega ha escrit un llibre en relació a aquesta qüestió on defensa la impossibilitat o no aplicabilitat de l’anomenada ampliació interna de la UE. Aquesta opinió és coincident amb determinades veus que circulen arreu del continent però també n’hi ha d’altres que són d’un parer molt diferent. A banda del Sr. Medina Ortega participaran el debat el periodista de El País Sr. Xavier Vidal-Folch, el degà de la facultat de dret de la UPF Sr. Josep Maria Vilajosana i el coordinador de l’àrea de Processos Internacionals de Secessió del CIDOB Marc Gafarot.

Aquesta serà una nova edició de la sèrie de conferències que el CIDOB organitza en el marc del cicle "Què passa al món?". Un cicle que aportarà les claus sobre els principals temes de l'actualitat internacional, a través del diàleg d'experts i la interacció amb el públic interessat.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web