ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

LA INTERNACIONALITZACIÓ DEL TERCER SECTOR SOCIAL

13 de Maig de 2014, a l'edifici ACCIÓ En el marc del Pla de Suport al Tercer Sector Social del Govern català, el proper 13 de maig es presentarà a la seu d’ACCIÓ, l’agència catalana que impulsa la internacionalització de les empreses, un pla per al suport a la internacionalització de les entitats del Tercer Sector Social, que arrencaran ja aquest any 2014 i estaran destinades a ajudar les entitats socials interessades a obrir nous projectes, serveis i vies de col·laboració en altres països. Les actuacions previstes pretenen internacionalitzar l'activitat, els serveis i el coneixement, i inclouen activitats d'orientació, formació, assessorament, estudi, identificació d'oportunitats i missions prospectives.
LA INTERNACIONALITZACIÓ DEL TERCER SECTOR SOCIAL

En un entorn cada vegada més europeu i global, la internacionalització constitueix un repte necessari i de primer ordre per a qualsevol entitat del Tercer Sector. Per això la Taula del Tercer Sector té aquest com un dels seus objectius estratègics, i participa o també ha arribat a acords de col.laboració amb altres institucions d’aquest àmbit: Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya, Consell Català del Moviment Europeu, etc.

L’esforç d’internacionalització té vectors diversos, tots ells importants: participació en xarxes europees, incidència política en les institucions de la UE, accés a fons europeus, exportació del propi model d’intervenció social a altres països, participació en projectes de cooperació al desenvolupament, etc

L’acord amb ACCIÓ constata que les entitats socials catalanes han desenvolupat models d’intervenció social avançats que interessen cap cop més a governs i tercer sector d’altres països, principalment dels que tenen sistemes de benestar embrionaris o emergents. Per això la internacionalització del coneixement, l’experiència i el propi model d’intervenció ha esdevingut un repte per a moltes entitats del Tercer Sector Social del nostre país, a les quals donarà un impuls el conjunt d’actuacions que durà a terme ACCIÓ.

ENLLAÇ D'INTERÈS
FITXER ADJUNT
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web